Ondernemersklankbord

Bedrijf stoppen of verkopen

Stoppen met uw besloten vennootschap (bv)

Laatste update op

Als u stopt met uw bv, moet u de bv eerst laten ontbinden. Ook rekent u af voor de vennootschapsbelasting. En u schrijft uw bv uit bij KVK. Lees op deze pagina welke stappen u moet zetten.

Lees verder

Stoppen met uw stichting

Laatste update op

Als u stopt met uw stichting, moet u verschillende zaken regelen. Bijvoorbeeld het controleren van het vermogen. Is uw stichting een onderneming? Dan moet u ook afrekenen voor de btw en misschien voor de vennootschapsbelasting. Lees op deze pagina welke stappen u moet nemen als u wilt stoppen met uw stichting.

Lees verder

Stoppen met uw commanditaire vennootschap (cv)

Laatste update op

Als u helemaal stopt met uw commanditaire vennootschap (cv), moeten alle vennoten opzeggen. U schrijft uw cv uit bij het Handelsregister van KVK. Ook rekent u af met de Belastingdienst. Lees in dit stappenplan hoe u gecontroleerd stopt.

Lees verder

Stoppen met uw maatschap

Laatste update op

Als u besluit uw maatschap op te heffen is het belangrijk dat u de financiële gevolgen goed overziet. Controleer wat u allemaal moet opzeggen en reken af met de Belastingdienst. Volg het stappenplan op deze pagina.

Lees verder

Stoppen met uw vereniging

Laatste update op

Als u stopt met uw vereniging, moet u verschillende zaken regelen. Lees op deze pagina welke stappen u moet nemen als u wilt stoppen met uw vereniging.

Lees verder

Intentieverklaring

Laatste update op

Met een intentieverklaring legt u afspraken vast over bijvoorbeeld onderhandelingsprocedure, exclusiviteit en geheimhouding. Lees meer op deze pagina.

Lees verder