Ondernemersklankbord

Digitale Europese toegangspoort

Via de Digitale Europese toegangspoort vindt u alles over ondernemen, wonen, werken en studeren in andere EU-landen.

Wilt u zakendoen binnen de Europese Unie (EU)? Alle EU-landen hebben een Point of Single Contact (PSC) waar u veel zaken online kunt regelen. De Points of Single Contact zijn de voorlopers van de digitale Europese toegangspoort.

Business portals van EU-landen

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) hebben een Point of Single Contact-website. Inclusief IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en het Verenigd Koninkrijk. Dit is een online centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers. Via de Points of Single Contact vindt u per land betrouwbare informatie over onder meer:

  • starten van een bedrijf
  • wetten en regels
  • procedures en vergunningen
  • belastingen
  • sociale zekerheid

Voor Nederland zijn Ondernemersplein en het Engelstalige Business.gov.nl het Point of Single Contact.

Online zaken regelen

Verschillende zaken kunt u online regelen via het Point of Single Contact. Bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen. Of het aanmelden van uw bedrijf bij de Belastingdienst van het land waar u zakendoet. Bekijk het land van uw keuze in het overzicht met alle Points of Single Contact op de website van de Europese Commissie.

1 portal voor de hele EU

PSC-websites zijn de voorlopers van de digitale Europese toegangspoort of Single Digital Gateway (SDG). Met de SDG gaat de EU een stap verder: alle landen moeten al hun overheidsinformatie in hun eigen taal en in het Engels aanbieden. In 2023 moet de centrale toegangspoort klaar zijn. Iedereen kan dan makkelijk online informatie vinden over ondernemen, wonen, werken en studeren in de lidstaten. Bekijk de digitale Europese toegangspoort Your Europe op de website van de Europese Unie.

Deze content is geplaats door:

Contact:

KVK

Telefoonnummer(s):

Links:

Service en contact KVK

https://www.kvk.nl/service-en-contact

Forums:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl/