Ondernemersklankbord

Ken het land van uw zakenpartner

Zorg dat u de markt van uw leverancier kent bij import. Lees hoe u informatie per land vindt en markten vergelijkt.

Verdiep u in het land waarmee u zakendoet. Dan staat u sterk als importeur. Lees op deze pagina hoe u landen vergelijkt en bij welke organisaties u advies kunt inwinnen.

Maak een marktvergelijking

Met marktcijfers uit de International Trade Centre-databank vergelijkt u landen met elkaar. In deze databank vindt u informatie over handelsstromen en import- en exportcijfers wereldwijd.

Ken de cultuurverschillen

Als u contacten legt met buitenlandse leveranciers, verdiep u dan in de zakencultuur en de do's-and-don'ts. Omgangsvormen en kledingvoorschriften verschillen per land. Net als het relatiegeschenk dat u meeneemt voor uw zakenpartner. Door vooraf de lokale gebruiken te checken, voorkomt u onaangename verrassingen.

Vermijd risico’s bij internationaal zakendoen

Denk aan sociale aspecten en milieuaspecten als u te maken heeft met buitenlandse toeleveranciers. Het is belangrijk dat u de oorsprong van het product dat u importeert kent. Slechte arbeidsomstandigheden, corruptie of discriminatie kunnen het imago van uw bedrijf schaden. Lees meer over duurzaam inkopen en maatschappelijk verantwoord ondernemen in het buitenland (IMVO).

Win advies in

Maak gebruik van de internationale kennis van diverse organisaties. Zij helpen u om uw inkopen in het buitenland goed te organiseren. U vindt informatie over importmarkten bij:

Tip: schakel het buitenlandnetwerk in

Maak gebruik van Nederlandse ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO's) in het buitenland. Samen vormen zij het buitenlandnetwerk. Zij kennen de markt en helpen bij het leggen van de juiste contacten.

Deze content is geplaats door:

Contact:

KVK

Telefoonnummer(s):

Links:

Service en contact KVK

https://www.kvk.nl/service-en-contact

Forums:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl/