Ondernemersklankbord

Regelingen en subsidies bij internationaal ondernemen

Zoekt u financiering voor internationaal ondernemen? Lees hier over regelingen en subsidies en de voorwaarden.

U begint een bedrijf in het buitenland. U exporteert een product of dienst. Of u start juist met import. Dan heeft u misschien (extra) geld nodig. De overheid kan u hierbij helpen. Er zijn verschillende regelingen en subsidies die u financieel ondersteunen bij het internationaal ondernemen.

Schrijf een ondernemingsplan

U maakt eerst een duidelijk plan, voordat u op zoek gaat naar financiering. Gebruik hiervoor een ondernemingsplan. Banken en andere instellingen vragen hier vaak om. U kunt uw ondernemingsplan ook gebruiken bij uw aanvraag voor een subsidie. In uw plan omschrijft u onder andere wat u precies wilt gaan doen en hoe. En hoeveel geld u hiervoor nodig heeft.

Vraag RVO om hulp en advies

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt u met het vinden van de juiste financiering. RVO voert diverse programma’s en regelingen uit voor de overheid. Kan RVO u niet helpen aan de juiste subsidie? Dan kijkt RVO naar andere mogelijkheden voor het financieren van uw plan. Bijvoorbeeld bij internationale investeringsmaatschappijen.

Maak gebruik van de Subsidie- en financieringswijzer. U vindt hier alle subsidies en regelingen voor bijvoorbeeld startende exporteurs en haalbaarheidsonderzoeken.

Check uw financieringskansen met een quickscan

U kunt vooraf checken of uw plannen voldoen aan de voorwaarden van een regeling of subsidie. Dat heet een quickscan. Het invullen van de quickscan duurt ongeveer 1 uur. Een RVO-adviseur schat hiermee uw kansen in op een succesvolle aanvraag. Meestal heeft u binnen een week een gesprek met een adviseur.

Voorbeelden van quickscans vindt u bij het Dutch Trade & Investment Fund (DTIF) en het Dutch Good Growth Fund (DGGF).

Regelhulp financiering en verzekeringen voor internationaal ondernemen

Heeft u plannen om te gaan exporteren, te gaan investeren of uit te breiden in het buitenland? Dan kan het lastig zijn om aan financiering te komen. Met deze Regelhulp krijgt u een goed idee of u in aanmerking komt voor internationale financiering of exportverzekering van de Rijksoverheid.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Gaat u maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in het buitenland, bijvoorbeeld in opkomende markten of ontwikkelingslanden? Dan zijn er extra mogelijkheden voor financiering. Om voor financiële overheidssteun in aanmerking te komen, moet u maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens de OESO-richtlijnen.

MVO Nederland is het startpunt wanneer u uw bedrijfsvoering duurzaam wil maken. Hier kunt u IMVO-vouchers krijgen met korting op advisering voor uw bedrijf en product.

Deze content is geplaats door:

Contact:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
https://www.twitter.com/RVO_Nederland

Telefoonnummer(s):

088-042 42 42

Links:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

https://www.rvo.nl/contactformulier-rijksdienst-voor-ondernemend-nederland-rvonl-wssl?herkomst=http%3A//www.rvo.nl/over-ons/over-ons/wat-doet-rvonl/contact

Forums:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl/