Ondernemersklankbord

Regels voor sportscholen en sportwedstrijden tijdens corona

Binnen en buiten sporten is weer mogelijk. Dat geldt ook voor het bezoeken van sportwedstrijden. Lees hier welke voorwaarden er gelden.

Binnen en buiten sporten is weer mogelijk. Dat geldt ook voor het bezoeken van sportwedstrijden. Lees hier welke voorwaarden er gelden.

Groepslessen en sportwedstrijden zijn toegestaan voor alle leeftijden. Sporters kunnen zonder coronatoegangsbewijs gebruikmaken van sportlocaties. 1,5 meter afstand houden is niet meer verplicht, maar blijft wel de veilige afstand.

Wel of geen coronatoegangsbewijs voor publiek bij sportwedstrijden?

Organisatoren van professionele sportevenementen moeten coronatoegangsbewijzen gebruiken voor alle bezoekers. Publiek moet over een (gratis) ticket beschikken. Met vaste zitplaatsen kunt u 100% van de capaciteit gebruiken. Zonder vaste zitplaats is maximaal 75% van de bezoekerscapaciteit toegestaan.

Verder doet u een korte gezondheidscheck. En u biedt bezoekers de mogelijkheid om zich te registreren. Zij zijn echter niet verplicht om het registratieformulier in te vullen.

Publiek bij amateurwedstrijden heeft geen coronatoegangspas nodig. Voor afgeschermde locaties is een coronatoegangspas wel verplicht. Bijvoorbeeld op een finishterrein of een tribune. Dat geldt ook voor open locaties als een marathonparcours. Hier gelden namelijk de regels voor evenementen.

Kantines en buitenterrassen bij sportlocaties

Sport- en clubkantines mogen open. Hiervoor gelden de regels voor horeca tijdens corona.

Publiek bij professionele en amateurwedstrijden mag alleen met een coronatoegangspas de horeca op sportlocaties gebruiken. Sporters hebben hier geen coronatoegangspas voor nodig.

Deze content is geplaats door:

Contact:

Antwoord voor bedrijven

Telefoonnummer(s):

088 - 042 44 00

Links:

Bekijk alle contactopties

/vragen-over-wetten-en-regels/

Forums:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl/