Ondernemersklankbord

Seed Business Angel fonds

Bent u een creatieve starter en heeft u financiering nodig? Kijk dan snel of het Seed-fonds iets voor uw financieringsmogelijkheden kan betekenen.

Bent u een technostarter of een creatieve starter? Dan kunt u voor financiering misschien wel een beroep doen op een Seed-fonds. Een Seed-fonds is een speciaal Venture Capital fonds dat zich specifiek richt op innovatieve starters (0-5 jaar). De helft van het kapitaal in het fonds wordt door private investeerders (participatiefonds) ingebracht en de andere helft door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarmee stimuleert de overheid investeringsmaatschappijen om te investeren in jonge en risicovolle bedrijven. De private investeerders worden de fondsbeheerder.

Financiering aanvragen bij een Seed Business Angel fonds

Een financieringsaanvraag doet u bij het fonds zelf. Dat kan vanaf ongeveer €200.000 en vrijwel altijd tegen een percentage van aandelen. De gemiddelde Seed Business Angels fonds investering ligt rond de €1-3 miljoen. Ieder Seed Business Angel fonds heeft een beperkte omvang en richt zich op een bepaalde branche of sector. Wilt u weten of er Seed Business Angel fondsen zijn die zich richten op bedrijven in uw branche? Bekijk dan een overzicht van alle Seed Business Angel fondsen op RVO.nl. Op de website van RVO.nl vindt u ook een animatiefilmpje met een heldere uitleg over het Seed Business Angel fonds.

Deze content is geplaats door:

Contact:

KVK Financieringsdesk

Telefoonnummer(s):

KVK Financieringsdesk

0800-1014

Links:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl

Forums:

Service en contact KVK

https://www.kvk.nl/service-en-contact