Ondernemersklankbord

Wachtwoorden en Multifactorauthenticatie (MFA)

Een hack of een lek: het is elke week raak. Wat kun je zelf doen om je cyberveiligheid te vergroten? Hoe kun je je bedrijf digitaal beschermen? In deze online meetup duiken we in de wereld van wachtwoorden en MFA.

"In 75% van alle hackaanvallen misbruiken cybercriminelen gelekte inloggegevens om een bedrijf binnen te dringen. Veilige wachtwoorden en multifactorauthenticatie (MFA) zijn daarom de allerbelangrijkste cybersecuritymaatregelen voor ondernemers." – Erik Remmelzwaal, Zolder BV

Van de miljarden wachtwoorden die vorig jaar wereldwijd gelekt of gestolen werden, was ‘password’ het populairst. Op nummer twee in de lijst: ‘123456’ … We kiezen dus te makkelijke wachtwoorden. En we kiezen vaak hetzelfde wachtwoord opnieuw. Als je op site A en B hetzelfde wachtwoord gebruikt en site A wordt gehackt, dan kunnen criminelen ook inloggen op site B.

In deze tijd van datalekken is het daarom belangrijker dan ooit: gebruik veilige wachtwoorden. Maar hoe maak en beheer je veilige wachtwoorden? En waarom vinden we het toch zo lastig dit altijd en overal te doen?

Je gebruikersnaam en wachtwoord zijn goud waard voor een cybercrimineel. Daarmee kan die op je account inloggen en je gegevens of geld stelen. Je maakt het criminelen moeilijker met een extra slot op je account: tweestapsverificatie (2FA) of meerstapsverificatie (MFA). Wat is dat precies en hoe gebruik je zo’n extra slot?

Tijdens deze online meetup gaan we de diepte in met cybersecurity expert Erik Remmelzwaal van Zolder BV. Hij vertelt je alles over het veilig gebruik van wachtwoorden en de inzet van MFA. Stel je vragen via de live chat.

Gratis

Locaties:

Online
-