Ondernemersklankbord

Nederland Paviljoen op Hannover Messe 2024

Voor wie? 

Bent u actief in machinebouw, elektrotechniek, energietechnologie of digitale industrie? En wilt u internationaal ondernemen? Of in contact komen (of blijven) met klanten en/ of partners? Neem dan deel aan het Nederland (NL) Paviljoen op Hannover Messe 2024. 

In Hannover presenteren marktleiders, mkb en start-ups hun oplossingen voor een hoogwaardige, duurzame industrie. De Messe vindt plaats van maandag 22 tot en met vrijdag 26 april 2024 in Duitsland. U kunt zich aanmelden tot en met 29 februari. 

Thema: 'Together for a smart and sustainable future'

Het thema van deze editie van de Hannover Messe is: 'Energizing a Sustainable Industry'. Daar sluiten wij ons helemaal bij aan, laten wij dit samen doen. 

Nederland als ecosysteem

Nederland is een goed voorbeeld van een industrieel ecosysteem. Wij presenteren dit ecosysteem op Hannover Messe aan Duitsland en aan de rest van de wereld. Ons ecosysteem zorgt ervoor dat de duurzame industrie wereldwijd energie heeft, nu en in de toekomst. 

Nederland is sterk in het ontwikkelen en maken van klimaatneutrale technologieën en digitale systemen. Deze technologieën zorgen voor een duurzame toekomst en internationale autonomie. Een aantal voorbeelden hiervan zijn slimme machines voor energie-efficiënte productie, elektrolysers voor waterstofproductie in de industrie, brandstofcellen en batterijen voor duurzame mobiliteit. 

Nederland Paviljoen 

Bedrijven die digitale systemen en technologie ontwikkelen, produceren en gebruiken als integrale waardeketen, zijn belangrijk voor een duurzame industrie en samenleving. Deze bedrijven, de overheid, topsectoren en kennisinstituten bundelen hun krachten in het NL Paviljoen. In dit paviljoen in hal 8 op Hannover Messe, komt het hele ecosysteem samen op 300 vierkante meter. 

Waarom deelnemen?

  • U bent onderdeel van een representatief paviljoen in hal 8 in NL branding.
  • U kunt gebruikmaken van de collectieve ruimte met bar en catering, waar u ook uw gasten kunt ontvangen. 
  • Er wordt een sterk inhoudelijk programma aangeboden op het NL Paviljoen met panels en presentaties. Uw input is daarbij zeker welkom.
  • Het paviljoen heeft een parallel programma met diverse netwerkmomenten. U kunt hierdoor nieuwe contacten opdoen en uw zakelijk netwerk uitbreiden.
  • U krijgt de mogelijkheid om uw bedrijf te presenteren in een stand. De grootte van de stand mag u zelf bepalen. Wij nemen u de complete voorbereiding uit handen wat betreft de standbouw.
  • De betrokkenheid en aanwezigheid van de Nederlandse overheid en diverse topsectoren. 
  • Daarnaast profiteert uw bedrijf van de gezamenlijke promotionele activiteiten, voorafgaand aan het event. 

Deelname en kosten

Heeft u interesse? Dan heten wij u van harte welkom op het NL Paviljoen. Dit jaar hebben wij pakketten met een vast aantal vierkante meters (3 m, 6 m, 9 m, 12 m). 

Wilt u meedoen met meer dan 15m? Dat is zeker mogelijk: samen met de standbouwer stellen wij een gepersonaliseerd pakket voor u samen.

Kosten per pakketPakket 1:     € 3.380     (3 m)Pakket 2:     € 6.380    (6 m)Pakket 3:     € 9.380     (9 m)Pakket 4:     € 12.380     (12 m)Pakket 5:     in overleg (vanaf 15 m) 

Inclusief in bovenstaande kosten zijn: standhuur, marketingfee (inschrijving), standbouw, basismeubilair, drukwerk (inclusief opmaak), basiscatering (koffie, thee en water), elektra, water, standbewaking, schoonmaak, missieboekje, deelname aan diverse netwerkmomenten en matchmaking.

Exclusief in bovenstaande kosten zijn: extra wensen voor standbouw, extra meubilair, extra cateringwensen zoals lunch. Let op: ook reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden 

Meld u aan voor deelname aan het NL Paviljoen op Hannover Messe 2024. U kunt aanmelden tot 29 februari op de website van FME. 

NL Start-up & Scale-up Paviljoen

Naast het NL Paviljoen is er ook het Nederlandse Start-up & Scale-up Paviljoen in hal 17. Psps business abroad organiseert dit paviljoen in samenwerking met Willem Drost Enterprise Solution. De programma's van beide paviljoens worden op elkaar afgestemd en aangevuld omdat wij geen ecosysteem zijn zonder start-ups en scale-ups.

Meer informatie over dit paviljoen vindt u op de website van psps.

Organisatie

Het NL Paviljoen in hal 8 wordt georganiseerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in samenwerking met FME. Dit doen wij in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Partners daarbij zijn het postennet in Duitsland, Topsector HTSM, Topsector ICT, Topsector Energie.Mogelijk sluiten zich nog andere publieke en private partners aan bij de organisatie van het paviljoen.

Meer weten? 

Heeft u vragen over deelname aan het NL Paviljoen in hal 8? Neem dan contact op met:

Hannah Verhage, RVOE:  hannah.verhage@rvo.nlT: +31 6 2189 5351

Bregje Korteweg, RVOE: bregje.korteweg@rvo.nlT: +31 6 2508 3538

Jennifer Schrage, FMEE: hannovermesse@fme.nl 

  • Uiterste aanmelddatum: 29 februari 2024
  • Kosten: vanaf € 3.380 

Locaties:

Hannover
-