Ondernemersklankbord

Seminar: voedselzekerheid, zakelijke kansen en de Asian Development Bank

Dit seminar geeft u een beter beeld van de kansen die de ADB biedt in de Aziatische landbouwsector. U krijgt informatie over wat de ADB doet op het gebied van voedselzekerheid. Er is een paneldiscussie met Nederlandse bedrijven die al samenwerken met de ADB. Ook kunt u 1-op-1 in gesprek gaan met een aantal experts van de bank.

Steun voor voedselzekerheid

Voedselzekerheid is een belangrijk en zorgelijk thema voor de ADB. Geschat wordt dat ongeveer 1,1 miljard inwoners in Zuid-Azië, Zuidoost-Azië en Oceanië slecht toegang hebben tot voedsel. Dit komt door armoede en/of hoge voedselprijzen.

Om de voedselzekerheid sterk te verbeteren stelt ADB tussen 2022 en 2025 $ 14 miljard beschikbaar. Op hun website vindt u een overzicht van alle landbouwprojecten.

Voor wie

Het seminar is bedoeld voor Nederlandse organisaties (zowel publiek als privaat) die al internationaal actief zijn in de landbouwsector. Deze bijeenkomst is ook interessant voor nieuwe internationale ondernemers, die meer willen weten over voedselzekerheid in Azië en het werk van de bank.

Programma

  • 14:30 - 14:45 hour (CET)Introductie ADB: 'Sector operations, Business Opportunities and Procurement' door Qingfeng Zhang, Senior Director Agriculture, Food, Nature and Rural Development (onder voorbehoud)
  • 14:45 - 15:30 hour (CET)Presentatie en Q&A: 'ADB's portfolio (Agriculture, Natural Resources and Water)' door Qingfeng Zhang, Senior Director Agriculture, Food, Nature and Rural Development en door Lance Gore, Principal Water Resources Specialist (onder voorbehoud)
  • 15:30 - 15:55 hour (CET)Paneldiscussie met bedrijven die samenwerken met de ADB
  • 15:55 - 16:00 hour (CET)Slotwoord en uitleg 1-op-1-gesprekken
  • 16:00 - 17:30 hour (CET)1-op-1-gesprekken met de ADB

Aanmelden en kosten

Meld u aan voor dit seminar. Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ook kan er een selectie plaatsvinden. Meld u daarom op tijd aan.

Organisatie

Team Internationale Organisaties (TIO) van RVO organiseert dit seminar in samenwerking met de Asian Development Bank, Wageningen University & Research (WUR) en Netherlands Food Partnership (NFP).

Meer weten?

Op de website van de ADB leest u meer over de activiteiten van de bank op het gebied van landbouw en voedselzekerheid. Heeft u vragen over dit seminar? Neem dan contact op met:

Team Internationale Organisaties, RVOE: tio@rvo.nl

  • Deelname is gratis.
  • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Locaties:

Wageningen Campus
Den Haag
-