Ondernemersklankbord

Johannes Bruinsma

Ondernemerscoach Johannes Bruinsma ondersteunt ondernemers bij de strategische vormgeving en (re-)organisatie van hun businessmodel, met een focus op (online) marketing en sales. Met 30 jaar internationale ervaring in verhuurmakelaardij, adviseert hij bedrijfskundig. Door de juiste automatiseringskeuzes en administratieve organisatie helpt hij bedrijven efficiënter werken en zorgt voor ‘just in time’ informatie.Johannes Bruinsma is ondernemers graag behulpzaam bij de strategische/conceptuele vormgeving en (re-) organisatie van hun businessmodel in het algemeen, en bij (online) marketing & sales in het bijzonder.

“Als commercieel-bedrijfseconoom mag men mij gerust een ‘creatieve boekhouder’ noemen: een ‘history/story teller’ in zowel de Engelse als Nederlandse betekenis. Tellen en vertellen: vanuit begrip & kennis, op elk moment gericht op het inhoudelijk verhaal van de onderneming, kunnen vertellen/rapporteren aan de diverse marktpartijen.”

Johannes heeft ruim 30 jaar (internationale) management- en ondernemerservaring in verhuurmakelaardij, met name in de vrijetijdsmarkt (B2B/B2C, direct marketing, persoonlijke verkoop). Bedrijfskundig/-economisch adviseert hij volgens de principes van optimale systeemintegratie (inkoop/productie, verkoop, administratie en verslaglegging). Voor hem leidt dit via de juiste automatiseringskeuzes en administratieve organisatie tot dé weg naar efficiency en ‘just in time’ informatie. Voor telkens dat relevante ‘verhaal’: van (bruikbare) jaarrekening tot marketingcampagne, subsidie- of financieringsaanvraag enz.

Lees hier meer over hoe een ondernemerscoach van Ondernemersklankbord (OKB) jou als ondernemer kan helpen. Zelf vrijwilliger worden bij OKB? Meld je hier aan.