Ondernemersklankbord
Luister naar de 8 delige podcastserie

De Ondernemers Gym

Fit for business! In deze podcast gaan we 20-30 minuten all-in trainen op 1 thema. Dit doen we door in gesprek te gaan met een expert en tips & tricks te delen hoe je als ondernemers kunt
doorgroeien en ontwikkelen. Werken aan jezelf, maar ook leren om te gaan met tegenslagen en aan een gezonde routine bouwen. Het hoort er allemaal bij. We starten met 8 thema’s die belangrijk zijn voor een gezonde en fitte onderneming. We stimuleren je om als ondernemer in beweging te komen en met een nieuw perspectief naar je ondernemersleven te kijken.

Podcast voor ondernemers, zzp'ers en starters. Aflevering 8 van De Ondernemers Gym

#8 Hoe houd je als ondernemer alle ballen in de lucht? In gesprek met ondernemer Jan Henkes

Wat doe je zelf en wat besteed je uit? Als ondernemer kun en wil je vaak veel zelf doen. Maar hoe zorg je nou dat je efficiënt met je tijd omgaat? Ontdek het antwoord met Jan Henkes, ondernemer met ruim 15 jaar ervaring, in de nieuwste en voorlopig de laatste aflevering van De Ondernemers Gym.

De Ondernemersgym

#7 Hoe bepaal je een uurtarief?

Rob heeft naast zijn baan bij de KvK een eigen bedrijf in de botenservice in het hogere segment. Hoe spreekt hij deze doelgroep aan? En hoe bepaalt hij zijn uurtarief?

Rob legt uit hoe je jouw waarde kunt bepalen en tegelijkertijd concurrerend kunt blijven, waarbij hij ingaat op aspecten zoals klantsegmenten, communicatie met klanten over tarieven, en het omgaan met tariefonderhandelingen.

podcast klanten vinden en behouden

#6 Klanten vinden en behouden

Je hebt van je idee je bedrijf gemaakt, een goede bedrijfsnaam bedacht, website gemaakt en je werkruimte ingericht. Je zit er helemaal klaar voor. Maar dan? Dan is het tijd voor het vinden van klanten. Maar hoe vind je de juiste klanten waar je echt wat aan hebt? En als je ze eenmaal hebt, hoe zorg je dan dat ze bij je terug blijven komen? Vandaag is de expert op dit gebied, Frances Gallimore te gast is de podcast. Frances is werkzaam bij de KVK en spreekt dagelijks ondernemers die hier tegen aan lopen.

podcast marketing ondernemer zzp'er laag budget

To marketing or not to marketing?

Van TikTok tot LinkedIn… Moet je écht overal aanwezig zijn of kan dat ook anders? En waar kun je het beste in investeren met een klein(er) budget? Vandaag is Suzanne Joosten te gast in De Ondernemers Gym. Suzanne heeft haar eigen marketing- en social agency en weet daarom van de hoed en de rand als het gaat over effectieve marketing (met een laag budget).

To marketing or not to marketing? Luister naar aflevering 5.

Luister de podcast over verduurzamen voor ondernemers

#4 Wat is de eerste stap die je kunt zetten als MKB bedrijf om te verduurzamen?

Duurzaamheid, een onvermijdelijke term anno 2023, maar hoe integreer je dit in je bedrijf en bedrijfsvoering? OKB gaat in gesprek met Floor Meeder, expert op het gebied van duurzaamheid. Er zijn honderdduizend manieren om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Maar waar begin je? Welke manier past bij jouw bedrijf? Van welke voorbeelden kun je als ondernemer leren?

je winst x2 met goed uitzicht in je financiën

#3 Hoe je goed inzicht in je financiën regelt

De financiën van je bedrijf. Dat is niet altijd de favoriete bezigheid van iedere ondernemer. Maar maak je geen zorgen, want we worden tijdens deze podcast geholpen door financieel expert Marissa Bonants.
Ontdek de geheimen van een vlijmscherpe administratie & effectieve prijsbepaling. Zo kun jij door goed inzicht in je financiën sneller keuzes maken en je winst verdubbelen. Of misschien wel vertienvoudigen.
Want ook jouw business heeft ontelbare winstkansen.

Luister de podcast voor startende ondernemers

#2 Waar moet je je op richten in de eerste jaren van je nieuwe bedrijf?

Vandaag is Christiaan Hazelaar te gast in De Ondernemers Gym. Christiaan is ondernemersadviseur bij KVK en zit vol met tips voor de startende ondernemer. Starten met je bedrijf is niet niks. Er zullen veel mensen tegen je zeggen ‘Wat knap dat je dat gaat doen!’ Het kan doodeng zijn maar tegelijkertijd het mooiste wat er is. Nu heb je die keuze gemaakt om te gaan beginnen, de eerste stap is gezet, je duikt in het diepe, en wat dan? Wat is de volgende stap?

Henk van Ooijen tipt tevens het Business Canvas Model in de podcast. De uitleg is hier te vinden.

Peter Ottens verteld over de WHY van zijn bedrijf en hoe je die als ondernemer kunt vinden.

#1 Vind de 'WHY' van jouw bedrijf

Uiteindelijk begint iedere ondernemer met een ‘WHY’. Misschien wel zonder het te weten. Want wat is een ‘WHY’ en hoe omschrijf je deze? Je voelt als ondernemer misschien wel een vuurtje, maar hoe krijg je anderen mee met jouw grote plannen en goede ideeën?

Vandaag is Peter Ottens te gast in De Ondernemers Gym. Peter is leiderschaps- en transitiespecialist, we komen zo terug op wat dat precies inhoudt. We gaan het namelijk hebben over de ‘WHY’.

Podcast voor ondernemers

Dit is De Ondernemersgym

OKB gaat in gesprek met experts om kennis te verzamelen die jij nodig hebt voor een gezond en fit bedrijf. Zo behandelen we iedere week een nieuw thema en krijgen ondernemers een praktische passende training mee van onze adviseurs.