Ondernemersklankbord

Fotograaf en ondernemer Michael Graste zocht klanten in een nieuwe regio

Professioneel fotograaf Michael Graste is al twintig jaar actief in de mode-, portret- en brandingfotografie. Voor de liefde verhuisde hij van Amsterdam naar Brabant, waar hij tegen nieuwe uitdagingen aanliep. Om zich beter te profileren op de Brabantse markt en zijn bedrijf te laten groeien riep hij de hulp in van OKB-adviseur Jac Mertens.

Kennismaking met OKB-adviseur Jac Mertens

Michael klopte bij OKB aan met meerdere ondernemersvragen. OKB-adviseur Jac Mertens stond hem bij. “Een ondernemer is met veel dingen tegelijk bezig en moet alles draaiende houden. Mijn vraag aan Michael was: wat is jouw grootste prioriteit? Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?”.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

 

Jac stelde Michael prikkelende vragen en bood nieuwe inzichten. “Jac heeft me geholpen om de juiste vragen te stellen en heeft me echt aan het denken gezet,” zegt Michael. “Een van de dingen die me is bijgebleven is dat hij me aanraadde om mijn bestaande netwerk te benaderen voor nieuwe klanten. Ik heb een aantal ondernemers in de buurt, waar ik al een goede samenwerking mee had, benaderd en zo heb ik een aantal nieuwe klanten toe kunnen voegen aan mijn portfolio en voor hen mooie content mogen maken.”

Focus en groei

Michael leerde prioriteiten stellen en richting bepalen. Jac hielp Michael door goed te luisteren, vragen te stellen en door te vragen. “Een buitenstaander ziet vaak sneller patronen die steeds terugkomen bij de ondernemer. Hier worstelt hij mee en hier moet hij iets mee doen,” zegt Jac.

“De contactmomenten met Jack waren intensief en informatief,” vertelt Michael. “Hij bracht een dosis ondernemend vakmanschap en veel waardevol advies. Vaak moest ik na het gesprek alles even laten bezinken: wat kan ik ermee? Wat is belangrijk voor mij als ondernemer en hoe kan ik dit toepassen in mijn eigen bedrijf?”.

Er even een nachtje over slapen en er dan nog eens rustig naar kijken. Een belangrijke tip van ondernemers die al een klankbordtraject hebben doorlopen. Alleen dan kun je een advies goed bekijken. Maar volgens Michael speelde er nog een aspect. “Humor speelde ook een rol, wat ik heel belangrijk vond. Soms werd ik op een ander spoor gezet door zaken luchtiger te bekijken, wat heel fijn was.”

“Dankzij het klankbordtraject kan ik mijn droom verwezenlijken: een succesvol bedrijf opbouwen”
Michael Graste, eigenaar Michael Graste Photography

Michael besefte door het klankbordtraject dat als hij verder wilde, zijn onderneming moest groeien. “Als ik wilde uitbreiden, moest ik verder kijken dan alleen mijn eenmanszaak.” Dankzij het klankbordtraject is hij nu op het punt gekomen dat hij nieuwe mensen aanneemt om het team te laten groeien, zodat hij de producties kan doen die hij altijd al wilde. Jac is tevreden met het resultaat. “Michael heeft focus aangebracht. Hij zat in een draaikolk, maar heeft nu helder wat zijn ding is. Prachtig om te zien dat hier nu meerdere fotografen en creators aan het werk zijn op kantoor.”

Fotograaf Michael Graste zocht klanten in een nieuwe regio

Toekomst

De toekomst ziet er rooskleurig uit. Het bedrijf van Michael groeit en ondertussen is hij bezig met een creatief platform waar andere professionals zich kunnen aansluiten. Michael kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “Dankzij OKB en de adviezen van Jac sta ik nu op het punt mijn droom te verwezenlijken: een succesvol creatief team opbouwen.”

“Een buitenstaander signaleert sneller patronen die steeds terugkomen bij de ondernemer.”
Jac Mertens, OKB-adviseur

Wil jij, net zoals Michael ook een volgende stap zetten in je onderneming? Bekijk hier de mogelijkheden van een klankbordtraject met een OKB-adviseur en ontdek wat het voor jou kan betekenen. Of meld je hier direct aan.

Fotograaf Michael Graste zocht klanten in een nieuwe regio

OKB-adviseur: Jac
Ondernemers: Michael
Bedrijf: Michael Graste Fotografie

 

 

podcast de ondernemersgym

podcast de ondernemersgym

Luistertip! Hoe blijf je als ondernemer in beweging om je bedrijf zo fit mogelijk te houden? Elke aflevering een nieuw thema en expert die met OKB in gesprek gaat. Luister hier naar de 8 delige podcastserie De Ondernemers Gym!