Ondernemersklankbord

Drie handige tools voor ondernemers: De KVK Gids voor bedrijfsfinanciering, Geldboek voor ondernemers en de KVK Gids voor bedrijfsverkoop

Geldboek voor ondernemers

Bedrijfsfinanciering

Wil je bedrijfsfinanciering aanvragen voor je plannen en wil je weten hoe je dit aanpakt? Gebruik de KVK Gids voor bedrijfsfinanciering als wegwijzer om goed voorbereid bij een financier aan te kloppen.

Geldboek voor ondernemers

Geldzaken en administratie zijn voor veel ondernemers niet de favoriete onderwerpen. Toch is het belangrijk om juist ook de financiële kant van je bedrijf goed geregeld te hebben.
In dit KVK Geldboek voor ondernemers lees je wat er verandert als je ondernemer wordt en waar je mee te maken krijgt als je ondernemer bent. Tips en weetjes over verzekeringen en financieringsvormen bijvoorbeeld. Maar ook over de eisen voor het goed inrichten en bijhouden van de administratie. Voor je belastingaangiftes, maar vooral ook omdat het jou inzicht geeft in je onderneming. Je kunt daardoor bijsturen als het nodig is. Voor als het goed gaat, maar ook als het even tegenzit.

Bedrijf verkopen

Je bedrijf verkopen en overdragen aan een ander. Dat is een ingrijpende beslissing. Het raakt jou, je personeel en soms ook je familie. Het hele proces kan wel een paar jaar in beslag nemen. In de KVK Gids voor bedrijfsverkoop vind je de belangrijkste stappen van bedrijfsverkoop. Van oriëntatie op de verkoop tot de waardebepaling. En van de onderhandelingen tot de periode na de overdracht.