Ondernemersklankbord

Erasmusspelden voor vrijwilligers van Stichting Ondernemersklankbord: Floris Oskam en Frits Scheper

Op dinsdag 15 december hebben Floris Oskam en Frits Scheper beiden een Erasmusspeld ontvangen voor hun jarenlange vrijwillige inzet bij de Stichting Ondernemersklankbord. Wethouder Richard Moti (Werk, inkomen, Nationaal Programma Rotterdam Zuid en EU-Migranten) reikte de onderscheiding op zijn werkkamer in het stadhuis uit volgens geldende coronaregels. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Zowel Oskam (25-01-1948) als Scheper (07-11-1943) zijn al jaren als adviseur actief voor het Rotterdamse team van het Ondernemersklankbord. Samen hebben zij honderden ondernemers geholpen om de weg uit hun moeilijke situatie te vinden. Ook waren zij beiden betrokken bij de oprichting van de Rotterdamse Zaak, het zeer succesvolle en prijswinnende concept ‘jong+oud=goud’. Tot slot hebben zij allebei een bijdrage geleverd aan het professionaliseren van Ondernemersklankbord.

Scheper heeft besloten om zijn werkzaamheden dit jaar te beëindigen. Oskam is inmiddels voorzitter van het landelijke bestuur. Daarnaast blijft hij betrokken bij het project de Rotterdamse Zaak.

Wethouder Moti: ‘Beide heren tonen aan dat mensen ook op oudere leeftijd nog veel kunnen toevoegen aan onze samenleving. Dat hun kennis en ervaring prima ingezet kan worden om jongere generaties te helpen bij problemen waarmee zij geconfronteerd worden.’

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Hierbij een filmpje: https://vimeo.com/494935974/cc51a3f48a