Ondernemersklankbord

Even voorstellen, adviseur Peter Fleuren

Ik ben Peter Fleuren, een ondernemende andersdenker. Met mijn ervaring als ondernemer en (ondernemende) bestuurder heb ik een goede kijk op maatschappelijke vernieuwingen en uitdagingen. Ik heb een goed zicht op bedrijfsmatige en juridische zaken. Verder zoek ik altijd naar betekenisvolle activiteiten. Bij de drie totaal verschillende beroepsmatige activiteiten in mijn carrière zal ik een voorbeeld van anders denken noemen.

Tijdens mijn universitaire studie bedrijfseconomie in Tilburg startte ik vanaf 1979 op mijn 24e jaar  als zelfstandig ondernemer in het bedrijf Fleuren Schoenen Sport. Met anders denken was ik in 1998 een van de eerste MKB ondernemers in de modedetailhandel die het volledig assortiment in een webshop had.  In 2001 heb ik mijn winkels succesvol verkocht en de panden verhuurd.
Vanaf 2002 was ik 12 jaar wethouder in de gemeente Helden en Peel en Maas. Een vorm van anders denken was het project Kasteel de Keverberg in Kessel. Na meer dan 65 jaar is de ruïne niet hersteld in originele staat maar in een prachtig historisch en eigentijds functioneel gebouw dat door de gemeenschap zelf geëxploiteerd kan worden.

In 2014 ben ik gestart als directeur van sociale werkvoorziening NLW Groep met de opdracht de fabrieken in Panningen en Venray te sluiten. Anders denken was dat er binnen drie maanden een business plan kwam waarmee de voorziene jaarlijkse gemeentelijke bijdrage met behoud van de fabrieken werd omgebogen van 6 miljoen naar maximaal 1,9 miljoen.

Vanaf 2019 ben ik een beperkt aantal uren per week binnen Fleuren Consultancy BV actief met beheer en ontwikkeling van commercieel onroerend goed. Het geeft mij voldoening om MKB ondernemers te coachen en adviseren m.b.t. financiële en commerciële vraagstukken.
Wellicht dat anders denken hier en daar wel van pas zal komen.