Ondernemersklankbord

Gebruik je verbeeldingskracht!

Gebruik je verbeeldingskracht niet alleen om deze bijzondere periode door te komen maar ook om er straks sterker uit te komen. Eén ding is zeker veel zaken zullen na de crisis anders zijn. Zo zal het thuiswerken zeker zijn sporen nalaten en erin resulteren dat mensen dit veel frequenter zullen doen dan voorheen. Ook het onlinewereld zal blijvend belangrijker zijn. Mensen die nu hun boodschappen thuis laten bezorgen ervaren het gemak en een deel van de mensen zal dat blijven doen.
Er zijn mooie voorbeelden van ondernemers die in hun drang om te overleven mooie oplossingen hebben gevonden. Mensen gaan nu niet naar winkels als het niet absoluut nodig is om er naartoe te gaan.

Een bloemist die nauwelijks nog mensen in de winkel kreeg wilde haar deuren niet sluiten en bedacht een manier om haar klanten toch bloemen te verkopen. Zij schakelde een chauffeur in en begon gratis bloemen bij haar klanten thuis te bezorgen. Een slimme en sympathieke manier om haar klanten vast te houden. Om ze zo straks als alles weer normaal is ze weer terug te zien in haar winkel.

Een ander mooi en praktisch voorbeeld is modewinkel Purdey die net zijn nieuwe collectie heeft binnen gekregen. Omdat er niemand in de winkel komt hebben ze alle klanten in hun bestand gemaild en uitgenodigd om die ieder voor zich naar de winkel te komen om in alle rust te komen kijken en te passen. De hele winkel voor jou alleen! Zo hou je je klanten vast en kun je straks weer verder.

Natuurlijk kosten dit soort zaken geld, maar als je daarmee je cash flow op peil kunt houden en je verplichtingen na kunt komen dan zijn dit zeer zinvolle investeringen, vooral ook in klantenrelatie. En dus niet alleen voor nu maar ook voor straks!
Probeer zoveel mogelijk te doen wat je altijd doet maar gebruik je verbeeldingskracht hoe je dat binnen alle beperkingen nu kunt doen in jouw situatie.
Vind je dat moeilijk of wil je daar liever over sparren met iemand die daar veel ervaring mee heeft? Schakel dan een deskundige adviseur van OKB in, bel 088 1717920 of mail naar team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl voor een telefonische afspraak.

Wil je alle ondersteuningsmaatregelen van de overheid bekijken ga dan

https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/?utm_campaign=nieuwflits_publiek&utm_medium=email&utm_source=nieuwsflits_corona