Ondernemersklankbord

Het ondernemersverhaal van Denise en Sander

Aan onze regelmatige klankbordgesprekken ondervinden we steun en begeleiding in ons eigen denken en ideeën

Elkaar ontmoeten, samen werken, verliefd worden, trouwen en starten met een eigen bedrijf: 76%Anders. Een dertien in een dozijn ondernemersverhaal? Nee, verre van dat. Na hun diagnose autisme startten Denise en Sander met 76%Anders hun bedrijf met als doelstelling om een eigen inkomen te gaan verdienen en niet meer afhankelijk te zijn van een noodgedwongen uitkering.

 

Ze bedenken en produceren hun eigen houten (design)producten van recycled hout en ontdekten hun eerste verkoopkanalen. Het is een ongelooflijk verhaal dat niet af is maar dat getuigt van een prachtige ambitie en drive om op te staan waar anderen misschien blijven zitten. Ze stonden op beurzen, retail winkels werden hun klant en ze bereikten meer dan eens een top plek bij Bol.com met hun specifieke producten. Het laatste jaar was er een van groeiend succes, het huidige jaar de transitie naar een professionalisering en volledig de plek veroveren als ondernemers. Een waanzinnig mooi verhaal. Zoals gezegd is het nog niet af, er zijn nog stappen te nemen maar gloort er een zekere toekomst. Het is echt Anders.

”Aan onze regelmatige klankbordgesprekken ondervinden we steun en begeleiding in ons eigen denken en ideeën.”

Denise en Sander Schuur, ondernemers: “Via de gemeente Den Bosch kwamen we in contact met Stichting Ondernemersklankbord. En met onze ondernemerscoach Jan van den Brand, eindelijk iemand die ons als normale mensen behandelt. Aan onze regelmatige klankbordgesprekken ondervinden we steun en begeleiding in ons eigen denken en ideeën. Een belangrijk houvast dat in onze situatie zo belangrijk is. We zijn er enorm trots op deze ontwikkeling door te maken, dat hadden we enkele jaren geleden in onze stoutste dromen niet kunnen bedenken. Jan zet ons op het spoor om de professionalisering vorm te geven en laat ons nadenken over onze keuzes en dat allemaal in ons eigen tempo. Met name dat hebben we nodig en we ervaren het als uiterst plezierig om het zo samen te doen.”

Jan van den Brand, OKB-coach: “Zelden ben ik zo onder de indruk geweest. Wilskracht en enthousiasme als de sterkere tegenhanger. Wat zo bijzonder is: hun hulpvraag was gericht op meer omzet en groei. Maar hier zijn ze zelf nou net zo succesvol in. Mijn rol is de omvorming naar een gezonde zakelijke insteek die voldoende inkomenszekerheid moet geven. En dat gezegd hebbende probeer ik steeds ontspanning en plezier als basis te benadrukken. Want dat is hun duurzame weg.”

Ook behoefte aan een onafhankelijk klankbord?

ondernemersklankbord helpt ondernemers vooruit

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) helpt al 45 jaar belangeloos en onpartijdig mkb ondernemers en zzp-ers die hulp en advies nodig hebben. Meer dan 100.000 Nederlandse ondernemers hebben hier al gebruik van gemaakt. De coaches van OKB zijn ervaren oud ondernemers. Zij helpen als vrijwilliger ondernemers met een klankbordtraject waarin een ondernemer 6 maanden kan sparren met een of meerdere OKB-coaches. Een OKB-coach neemt binnen enkele werkdagen contact op met de ondernemer voor een kennismakingsgesprek dat geheel kosteloos en vrijblijvend is. Vraag jouw klankbordtraject hier aan.