Ondernemersklankbord

Het ondernemersverhaal van P&E Lowlands

Dankzij het Ondernemersklankbord heeft Thijs van Wingen van P&E Lowlands praktische hulp bij de start met zijn onderneming. Wanneer u als ondernemer vragen heeft, problemen kent of het even niet meer weet dan helpen de adviseurs van de Stichting Ondernemersklankbord (OKB) u, vanuit samenwerking met de gemeente, graag.

 

Door Henk van Ooyen

 

Het idee voor P&E Lowlands, gevestigd in de Lantaarndijk te Willemstad, is al in 2017 ontstaan. Toen heb ik samen met mijn vader een business model uitgewerkt voor een bedrijf dat duurzame oplossingen aanbiedt voor energieproductie, -opslag en aandrijvingen in industriële en marine toepassingen. legt Thijs van Wingen uit hoe hij op het idee van zijn bedrijf is gekomen.

Om die wereld beter te leren kennen heb ik toen eerst een vervolgstudie Energietechnologie gevolgd, terwijl mijn vader onze eerste deals sloot. En zo zijn we vertrokken.

“Samenwerken met een adviseur brengt regelmaat in de zaken bij het bouwen van je onderneming”

Vandaag zijn we grotendeels gefocust op elektrisch varen als importeur van enkele alternatieve merken van elektrische marine aandrijvingen en aanverwante systemen zoals brandstofcellen op waterstof ter vervanging van de dieselgenerator.

P&E Lowlands zet in op E-commerce via hun website  en haar nieuwste verkoopkanaal genaamd E-Way, de webshop voor pleziervaarders.

Daarnaast verkopen we ook complexere en zwaardere installaties als systeemintegrator voor bootbouwers, jachtwerven of innovatieprojecten. We hebben daar het nodige netwerk en de expertise voor en bieden hier engineering van A tot Z. Op dit moment ligt onze focus op de Nederlandse en Belgische markt, maar wij richten ons ook steeds meer op andere landen.

 

Kunnen sparren is erg belangrijk

Thijs geeft aan dat hij zich aangemeld heeft bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB) om met iemand te kunnen sparren. Iemand te hebben die steeds met je meedenkt is erg belangrijk voor hem. En die ook helpt om de structuur aan te brengen waarbinnen uitbreidingsplannen bloeien. Als je niet over je ideeën praat dan blijven ze vaak liggen en ga je er niet echt mee aan de slag…

 

In de eerste fase van de samenwerking met Henk van Ooyen, adviseur van OKB, is de nieuwe webshop E-Way opgezet, met name welke producten, structuur, relevante elementen, etc. Ook de financieringsmogelijkheden zijn besproken en niet te vergeten: hoe breng je dit soort nieuwe en innovatieve producten geleidelijk op de markt en onder de aandacht van je consument?

 

Ook aandacht voor de LT doelstellingen

Thijs heeft veel aan de samenwerking met Henk. Hij is iemand die goed luistert, proactief is en zeer betrokken is in het hele proces. Hij heeft een hoge “care factor”, komt zijn beloftes na en biedt praktische oplossingen.

Samenwerken met een adviseur brengt regelmaat in de zaken bij het bouwen van je onderneming, aldus Thijs. Het zorgt ook voor discipline en aandacht voor de LT doelstellingen, die anders makkelijk zouden blijven liggen.

 

Ik vind het mooi dat deze service voor ondernemers er vanuit de samenwerking tussen de gemeente Moerdijk en OKB bestaat. Ik kan dit andere ondernemers zeker aanbevelen. Het is een positieve en vrijblijvende basis om zo aan je bedrijf te werken. Het is als jonge onderneming ook een kans om je netwerk te verruimen en kennis op te doen over de lokale mogelijkheden en situaties. Een gemeente kan deuren openen wanneer je innovatieve technologie op de markt wilt zetten. Maar vooral is het OKB voor mij een betrouwbare houvast om mijn ideeën te valideren en vorm te geven.