Ondernemersklankbord

“Ik vertrek in Nederland”. Einde van 14 jaar klankborden, met een droom die uitkomt: De start van wandelcamping Pluk de Dag.

Ik vertrek in Nederland

Dennie van Herwijnen, voorheen een “drukke” winkelier in de Zoetermeerse Dorpsstraat en nu – samen met zijn vrouw Monica- de trotse eigenaren en ondernemers achter hun recent gestarte wandelcamping in de Achterhoek. Het einde aan 130 jaar en vijf generaties van de bekende Zoetermeerse ondernemersfamilie in het winkelpand aan de Dorpsstraat.  Zijn ouders hebben voor de eerste keer het Ondernemersklankbord in 2010 ingeschakeld. Dat was vanwege de bedrijfsovername van hun dumpwinkel naar Dennie. Er werd een vervolg aan gegeven vanwege de moeilijke economische situatie medio 2013/2014. Daaruit is de transitie van de “oude zaak” naar zijn succesvolle Wandelspeciaalzaak voortgekomen.

Dennie is geen starter. Was al een succesvol ondernemer en winkelier. Vol passie voor wandelen in de natuur en de beleving daarom heen. Hij heeft het roer omgegooid en is een soort “ik vertrek in Nederland” traject ingegaan. OKB-adviseur Peter van Iersel heeft hem bijgestaan bij de poging om de winkel te verkopen. Helaas werd dit doel niet bereikt en daarom werd er besloten tot een leegverkoop van de hele winkelcollectie eind 2022.

 

OKB-adviseur Rob Schouten heeft hem vervolgens waar nodig geadviseerd, meer als sparringpartner in het ondernemersplan traject en over de marketing aanpak. Dennie had zelf al een goed en weldoordacht plan gemaakt. Met focus voor een onderscheidende en unieke camping met heel veel extra’s voor zijn specifieke wandeldoelgroep. De nieuwe camping moest daarom voldoen aan Dennie’s gerichte wensen. Vlakbij het Pieterpad, in de natuur, nabij een bos, met veel wandelmogelijkheden, voorzien van de juiste opstallen en grootte van het terrein etc etc. Zoeken naar de een speld in een hooiberg! Dennie heeft daarbij een investeerder gevonden. Uiteindelijk hebben Dennie en Monica een camping in de Achterhoek overgenomen. Het gezin Van Herwijnen, met hun 2 jonge dochters, hebben hun huis in Zoetermeer verkocht en wonen al een aantal maanden nabij Doetinchem. Zij zijn nu druk met de verbouwing van de stal tot horecaruimte en beginnen nu met de werving van klanten voor het nieuwe seizoen, dat vanaf maart 2024 gaat beginnen.

 

In de tussentijd gaat Dennie ook zijn webshop de www.wandeldrogist.nl lanceren.  “Een webshop die producten en alle expertise aanbiedt, opgedaan in de wandelspeciaalzaak” aldus de oud winkelier, maar die vooral breder ondernemer is. “Mijn ervaringen met OKB waren allemaal zeer positief en dat heeft mij ook geholpen om als ondernemer te groeien,” aldus Dennie. En daar zijn wij als OKB gelukkig mee. We wensen Dennie en Monica veel succes in hun volgende stap met de wandelcamping.