Ondernemersklankbord

Initiatievencafé Haarlem

Diverse keren per jaar organiseert de gemeente Haarlem het Initiatievencafé. Hier pitchen startende en gevorderde initiatiefnemers hun idee, waarmee volgens hen Haarlem een fijnere plaats wordt om te wonen, te werken of te verblijven.

Haarlem brengt zo initiatiefnemers, de gemeente, maatschappelijke organisaties en ondernemers bij elkaar. De gemeente wil ondersteuning bieden zodat nog meer mooie initiatieven in Haarlem gerealiseerd kunnen worden.

Op 8 juli vond het laatste initiatievencafé plaats. Er waren er een achttal ondernemers die hun ideeën, middels een pitch presenteerden. De inhoud varieerde van begeleiding van mensen met dementie, muziek maken met mensen met een beperking tot een kwekerij van oesterzwammen.
Genomineerd werden:

  • ZoefZoef, een project met een elektrisch autootje, wat ritten verzorgt voor minder mobiele mensen.
  • Ecoring, een initiatief om met vrijwilligers de duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen, door middel van het creëren van eigen voedsel in een tuinderij in Schalkwijk en hier samen van te genieten.
  • Realisering van een indoor Skatebaan, te vestigen in een voormalig Post sorteercentrum.

De Skatebaan won de toegewezen Ondernemersklankbord (OKB) ondersteuning, gesponsord door Rabobank Kennemerland. Op de foto de winnaars Thomas en Jesper,  bijgestaan door Bianca Oosterhoorn, Rabobank Haarlem e.o. en Anton Bouman, regiovoorzitter Ondernemersklankbord, team Haarlem.