Ondernemersklankbord

Interview met ondernemer Annemarie Timmermans, gedragsveiligheidsdeskundige van Camina,

traint, begeleidt en spreekt op het gebied van veiligheid

“Een goede sparringpartner, iemand die je aanmoedigt is zo belangrijk!”

Mede dankzij advies en ondersteuning het Ondernemersklankbord heeft Annemarie Timmermans de problemen die door de corona situatie werden veroorzaakt achter zich kunnen laten.

In 2000 ben ik voor mezelf begonnen. Ik had daarvoor in Nederland en in Schotland als veiligheidskundige voor meerdere bedrijven gewerkt, zoals General Electric (nu Sabic)) , een bedrijf in de pharmachemie en een Hoge School/ Universiteit. Na terugkeer in Nederland heb ik een tijdje voor een Arbodienst gewerkt, maar ik merkte al snel dat ik daar niet op mijn plaats was. Dus toen ben voor mezelf begonnen om vooral MKB bedrijven te ondersteunen bij veiliger en gezonder werken. Dat ging al vrij snel heel goed.

Als gevolg van nare ervaringen in 2012/2013 heb ik een tijdje niet kunnen werken. Uiteindelijk zorgde dat er voor dat ik vanuit mijn passie voor gedrag en cultuur een andere insteek heb gekozen. Ik ben vooral  training en coaching gaan doen. En ik heb een boek geschreven, ‘Geef veiligheid wortels’.  Mede door dat boek werd mijn bedrijf weer succesvol. Maar toen kwam corona… Vrijwel alle werk viel weg. Bovendien had ik sinds eind januari te maken met een groot persoonlijk verlies. Veel van wat ik deed om mentaal gezond te blijven viel ook weg. Het was een pittige tijd, maar de drang om er ook nu weer goed doorheen te komen was groot.

Een luisterend oor
Via communicatie voor ondernemers vanuit de Gemeente werd gewezen op de mogelijkheid om Stichting Ondernemersklankbord in te schakelen. Oók als je behoefte had aan een luisterend oor. Dat had ik, en ik heb me aangemeld. Zo ben ik in contact gekomen met Paul van ’t Hooft, adviseur van OKB. Ik had al eens eerder met OKB samengewerkt dus ik wist wat ik kon verwachten. Mijn hulpvraag was vooral gericht op wat kon ik doen om in deze bijzondere periode als bedrijf overeind te blijven. Hoe vind ik de juiste balans tussen inkomsten en uitgaven? Welke mogelijkheden heb ik nog wél, en hoe kan ik daar werk van maken? In april hebben we eerst een liquiditeitsbegroting gemaakt. Gelukkig had ik een buffer opgebouwd. Samen met wat doorlopende inkomsten kon ik in ieder geval een halfjaar vooruit. Daarnaast heeft Paul me geholpen met het uitzoeken van de juiste overheidsmaatregelen. Ik vond het heel fijn om in die periode 1 keer per week telefonisch contact te hebben om zo heel gericht aan zaken te kunnen werken. Dat was voor mij hele zinvolle tijd. Paul heeft me vooral op financieel en organisatorisch terrein geholpen. Ook in het wel of niet uitbrengen van mijn boek “Geef veiligheid wortels” als E-boek ( www.geefveiligheidwortels.nl) voor het MKB was Paul een praktische sparringpartner.

Samen verder komen
De samenwerking met Paul heb ik als heel positief ervaren. Hij is heel empathisch en nuchter. Prettig in het contact, echt ondersteunend. Betrokken en betrouwbaar en dat zijn belangrijke zaken voor mij. Het gekke is dat we elkaar door de coronasituatie nog nooit ontmoet hebben en alleen telefonisch contact hebben gehad. Maar dat werkte prima voor mij.

De samenwerking heeft mij vooral duidelijkheid gegeven in mijn financiële situatie in deze uitdagende tijd. En geholpen bij het verder uitwerken en aanpakken van nieuwe mogelijkheden om niet failliet te gaan. Een goede sparringpartner, iemand die je aanmoedigt als je het even niet meer ziet zitten is zo belangrijk. Die steun om stappen te zetten was wezenlijk voor mij.

Mijn advies aan ondernemers
Als je zzp’er of startende ondernemer bent, wees dan blij dat het OKB er is. En maak er dankbaar gebruik van. Als je nooit ondernemer bent geweest of dat van huis uit niet hebt meegekregen, dan is het zinvol om een adviseur van het OKB in te schakelen. Maar wees bereid om bij je aanvraag voor hulp je bedrijfssituatie in alle openheid te delen. Dan kan het een goede samenwerking opleveren. Voor mij was de ondersteuning prettig en een echte aanrader. Dat het in deze bijzondere Corona tijd ook nog tijdelijk gratis is, is alleen maar mooi meegenomen.

Afspraak
Heb je als ondernemer ook vragen of problemen dan is het Ondernemersklankbord het eerste aanspreekpunt.

Bel 088 1717920 of mail naar team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl en maak een afspraak. De adviseur deelt graag zijn expertise met je en helpt je vooruit. Een gesprek is vrijblijvend en gratis.