Ondernemersklankbord

Je zult niet verrast worden door Artificial Intelligence (AI) door Seth Godin

Dat komt omdat het steeds iets toevoegt. Iedere keer dat een computer een taak overneemt waarvan we dachten dat een computer dat nooit zou kunnen gaat dat zo geleidelijk dat tegen de tijd dat het werkt, we eigenlijk helemaal niet verbaasd zijn.
We hebben nu computers die kunnen schaken, x-ray stralen lezen, met 50 km per uur onze auto laten rijden, onze stem begrijpen, documenten scannen op fouten,allerlei  traditionele bankzaken doen, onze spelling corrigeren, een route plannen, de goedkoopste vliegtickets vinden en een gezicht uit een menigte filteren.
Als je in de tijd sinds 1970, na een jaar of tien op een onbewoond eiland te hebben geleefd terug zou komen in de bewoonde wereld, dan zou je enorm verbaasd zijn wat er in die tussentijd allemaal veranderd is. Dag na dag verdwijnen er stilletjes werkzaamheden die alleen door mensen werden uitgevoerd.
Computers doen die taken na de overname vaak beter dan wij ooit deden. Maar naar mate ze zich verder ontwikkelen nemen we die veranderingen en verbeteringen voor kennis aan. Ze gaan zo geleidelijk dat het ons niet meer verbaasd.
Vandaag de dag is het onze taak vooral om nieuwe werkzaamheden te vinden, menselijke taken, sneller dan de computer die oude taken over kan nemen. Te vaak voelen mensen zich echter verdreven door de computer en geven het dan op.
Maar we kunnen nog steeds waarde toevoegen, maar we moeten het anders te doen, moediger en met steeds meer inzicht.
IBM vroeg Seth Godin onlangs om te praten over de toekomst van AI in klantenservice. Dit is een interessant verhaal met nuttige inzichten wat AI in de toekomst kan betekenen voor ons contact met klanten. Click op de link om de video te bekijken. Zeer waardevolle inzichten waar iedereen die met klanten te maken heeft wat aan heeft.

SETH GODIN is de auteur van 18 boeken die bestsellers zijn over de hele wereld. Hij schrijft over de postindustriële revolutie, de manier waarop ideeen  zich verspreiden, marketing,leiderschap en vooral alles veranderen. Bekende boeken van hem: Linchpin, Tribes, The Dip en Purple Cow

https://www.youtube.com/watch?list=PLZDyxLlNKRY_Kp5lVARXsEv3Uc3q5xbtl&v=pE-V229Pj1Y