Ondernemersklankbord

Klant aan het woord: ” Kritische vragen OKB helpen Angie’s Juicebar vooruit”

“Het Ondernemersklankbord houdt je echt een spiegel voor. En nee, dat is niet altijd leuk, maar wel heel waardevol. Waar familie en vrienden vaak vooral enthousiast waren over mijn plannen, stelde OKB-adviseur René Esmeijer steeds kritische vragen. Precies wat je nodig hebt als startende ondernemer.” Angelique Soekhlall is eigenaresse van Angie’s Juicebar en vierde onlangs het 1-jarig bestaan van haar bedrijf. Een mooi moment om terug te kijken.
Angie’s Juicebar draait overigens prima in deze voor veel bedrijven heel lastige periode. Angelique trof direct maatregelen voor take away en bezorging. Ook is er nu ook extra belangstelling voor de gezonde bowls, cold pressed juices, gembershots, smoothies en sapkuren!

Red Runner, Hanged Over, Mango Madness: de menukaart in Angie’s Juicebar staat vol spannende drankjes. De sapjes, smoothies en shotjes worden dagelijks vers en met liefde bereid door Angelique en vinden hun weg naar vaste klanten en toevallige passanten. In haar fraaie winkelpand in de Choorstraat vertelt de Delftse ondernemer dat de plannen voor haar eigen bedrijf al in 2017 vorm kregen. “Ik werkte in de sales en marketing en was na een ongeluk naarstig op zoek naar manieren om mij weer beter te voelen. Zo kwam ik in aanraking met de gezonde effecten van sapkuren. Maar tot mijn teleurstelling was er in mijn woonplaats Delft geen sapbar. En zo werd het eerste zaadje voor Angie’s Juicebar geplant.”

Serieus onderzoeken
Angelique besloot serieus te onderzoeken of haar plan kans van slagen had. Ze ging in gesprek met andere ondernemers, zocht online naar informatie en sprak met potentiële klanten. In december 2017 had ze haar businessplan afgerond en zelfs al een pandje op het oog. “Via de Kamer van Koophandel hoorde ik over het Ondernemersklankbord. Ik heb toen geïnformeerd naar de mogelijkheden en ontdekte dat ik voor €150 zes maanden begeleiding kon krijgen. Ik wist meteen: ‘dit moet ik gewoon doen’.”

Discussiepunten
De ondernemer in spe werd in contact gebracht met OKB-adviseur René Esmeijer, specialist in retailmarketing en conceptontwikkeling. René vertelt dat hij niet meteen enthousiast was over de ideeën van Angelique. “Maar ze had wel een van de beste ondernemingsplannen die ik ooit gezien had. We zijn toen samen nog eens kritisch gaan kijken en hebben een en ander bijgeschaafd en bijgesteld.” Een van de discussiepunten was het aanbod in de juicebar. “Om voldoende traffic te krijgen, vond hij wel dat ik meer moest bieden dan alleen sapjes”, vertelt Angelique. “Daarom heb ik ervoor gekozen om ook warme dranken en broodjes aan te bieden. Een verstandig besluit, zo weet ik nu, want daarmee is Angie’s Juicebar ook een plek geworden om te lunchen.”

Begroting op orde
Hoewel de begeleidingsperiode van een half jaar allang voorbij is, hebben Angelique en René nog regelmatig contact met elkaar. De adviseur vertelt dat hij als hij in de buurt is, graag even binnenwipt voor een Very Berry, een smoothie van blauwe bessen, frambozen, appelsap en papaja. Tijdens zo’n bezoekje heeft hij altijd wel wat tips voor Angelique. “Ik blijf er bijvoorbeeld op hameren dat ze haar begroting op orde moet hebben. Je moet echt weten wat er binnenkomt en wat eruit gaat, want alleen dan kun je goede en weloverwogen beslissingen nemen.” Een advies dat Angelique graag ter harte neemt. “Door de financiën goed in de gaten te houden, weet ik welke producten goed lopen, wat mijn marges zijn en welke aanpassingen nog nodig zijn.”

Dromen
De Delftse ondernemer ziet het eerste jaar van Angie’s Juicebar vooral als een leerjaar. Inmiddels staat er een concept waar ze erg happy mee is. “Maar natuurlijk blijf je schaven. Zo ben ik onlangs begonnen met de verkoop van soep en sapkuren en werk ik samen met Thuisbezorgd.nl. Het is fijn om over dit soort ontwikkelingen met René te sparren.”

Waar ziet Angelique haar bedrijf over pakweg 5 jaar staan? “Dan weet iedereen mijn sapbar in de Choorstraat te vinden en is het hier lekker druk. En als ik nog verder mag dromen: dan ben ik misschien wel bezig met meer vestigingen van Angie’s Juicebar!”