Ondernemersklankbord

Kritische blik van OKB-adviseur zeer waardevol

Ester Broug van Boerenfluitjes: 

“Kritische blik van OKB-adviseur zeer waardevol” 

“Ik ben gegroeid als ondernemer, sta sterker in mijn schoenen en heb duidelijker voor ogen waar ik heen wil met mijn bedrijf. En ja, daar heeft de adviseur van Ondernemersklankbord mij enorm bij geholpen. Zijn onafhankelijke en vooral kritische blik had ik echt nodig om verder te komen.” Aan het woord is Ester Broug, de ondernemer achter Boerenfluitjes. Met dit initiatief wil zij eerlijke en objectieve informatie geven over de herkomst van ons voedsel.

Wat is het verhaal achter de bloemkool in de supermarkt? Wat bedoelen we nu eigenlijk met ‘seizoensfruit’ en hoe kies je een verantwoord stukje vlees op je bord? Het zijn vragen die Ester Broug mateloos boeien. In 2007 begon zij boeren training te geven om het verhaal over hun producten beter voor het voetlicht te krijgen. In de loop der jaren ontpopte zij zich meer en meer als deskundige op dit terrein. “Het balletje ging steeds sneller rollen”, vertelt Ester. “Ik werd gevraagd voor lezingen en kreeg steeds meer volgers op social media. In 2017 werd ik ziek en volledig afgekeurd; dat was voor mij het moment om mij volledig op Boerenfluitjes te gaan richten.”

Verdienmodel
Ester bouwde met vallen en opstaan haar eigen website en schreef een ondernemersplan. Ze ontdekte echter al vrij snel dat het niet eenvoudig is om een goed verdienmodel te ontwikkelen. Met die hulpvraag belde ze naar Ondernemersklankbord en twee dagen later zat ze al met adviseur Peter van Iersel aan tafel. “In de eerste maanden hebben we heel vaak contact gehad. Peter gaf mij steeds concrete opdrachten mee: dingen om uit te zoeken, uit te rekenen of op papier te zetten. Zo’n stok achter de deur werkt perfect.” Inmiddels spreekt Ester haar adviseur minder frequent. “Maar als ik ergens mee zit, kan ik altijd weer even bellen. Dat is een geruststellende gedachte.”

Gouden Trekker
Het afgelopen jaar heeft Ester haar bedrijf steeds beter op de rit gekregen. En dat bleef niet onopgemerkt, want ze werd onlangs genomineerd voor De Gouden Trekker, een award voor een burger die zich hard maakt voor de agrarische sector. “Een hele eer en een mooi bewijs dat ik goed bezig ben!”

Je kunt nog stemmen op Ester: stem hier