Ondernemersklankbord

Meer bezoekers op uw website

De basis voor internet-marketing is de website zelf. Die moet er verzorgd uit zien, kort en bondig uw diensten beschrijven, up-to-date zijn, graag met een paar foto’s of plaatjes en eventueel wat filmpjes. De site moet de bezoeker verleiden contact met u op te nemen, het liefst direct per telefoon of anders via de contactpagina.
Maar hoe komt iemand die op zoek is naar uw diensten of producten nou juist bij uw bedrijf terecht? Op internet is veel informatie te vinden over bedrijven die u daarbij kunnen helpen. Maar als u daar niet de middelen voor (over) heeft kan het ook anders. Hieronder worden drie mogelijkheden genoemd die op zich eenvoudig zijn in het gebruik en relatief nog weinig worden toegepast.

Google Mijn Bedrijf
Deze dienst is nog gratis ook. U kent het vast wel. Als je zoekt met Google en inzoomt op Google Maps ziet u op de kaart meerdere bedrijven staan. Het is eenvoudig om daar ook tussen te komen staan met uw bedrijf. Zorg voor een paar leuke foto’s en voeg een telefoonnummer toe en eventueel een verwijzing naar uw website. Vraag aan uw klanten om een review te plaatsen, die stralen vertrouwen uit. Klik hier voor meer informatie.

AdWords Express
Het merendeel van de mensen gebruikt Google om iets op te zoeken op internet. Voor bedrijven is AdWords daarbij een veel gebruikt  hulpmiddel om door middel van advertenties gevonden te worden op internet. AdWords is vrij ingewikkeld en professionele ondersteuning is daarbij meestal gewenst. Maar er is een alternatief waar de ondernemer zelf mee aan de slag kan.
AdWords Express, het kleine broertje, is een verademing in zijn eenvoud. U wordt bij de hand genomen in het maken van advertenties, u definieert uw werkgebied en bepaalt welk bedrag u maandelijks maximaal wilt uitgeven. Voor een groot aantal branches wordt u zelfs geholpen met de juiste zoektermen. Zeer geschikt voor een startende ondernemer. Klik hier voor meer informatie.

BingAds
Bing, de zoekmachine van Microsoft wint aan marktaandeel, thans ruim 15%. Op nieuwe computers, die werken met Windows 10, is Edge de standaard browser en staat Bing ingesteld als standaard zoekmachine. Het is dus raadzaam om ook advertenties in Bing te plaatsen om zodoende gezien en gevonden te worden op internet. Microsoft heeft voor Bing een hulpmiddel ontwikkeld waarmee u bezoekers naar uw site kunt trekken. BingAds werkt op vergelijkbare wijze als AdWords Express. De kosten blijven aanzienlijk lager omdat het bereik van Bing nog gering is. Laat die extra omzet niet lopen! Klik hier voor meer informatie.