Ondernemersklankbord

NLwerktaanwerk is ondernemersgids voor arbeidsmarktuitdagingen

NL werkt aan werk

Vanuit ondernemersperspectief
NLwerktaanwerk is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en opgezet in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. NLwerktaanwerk denkt met werkgevers mee vanuit ondernemersperspectief, veel van de regisseurs hebben een ondernemersachtergrond. De regisseurs zijn de gids naar praktische oplossingen die passen bij het bedrijf. Bijvoorbeeld naar dienstverlening van publieke en private partijen of subsidies en pilots. Ook leggen ze verbinding tussen ondernemers onderling om elkaar te versterken, voor onder meer collegiale in- en uitleen, om te leren van elkaars werkwijze of om samen een subsidietraject in te stappen. De regisseurs werken allemaal regionaal en weten dus goed de weg in de regio waar de ondernemer met vragen gevestigd is.

In deze animatie wordt in 1 minuut uitgelegd wat NLwerktaanwerk doet:

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Elkaar versterken
NLwerktaanwerk werkt graag samen met de adviseurs van Ondernemersklankbord. De regisseurs kunnen meedenken met ondernemers in een klankbordtraject die specifieke arbeidsmarktvragen hebben. Van heel praktische vragen over manieren om nieuwe mensen te vinden tot strategischer onderwerpen als employer branding en generatiemanagement. Andersom kan NLwerktaanwerk ondernemers die bredere vragen hebben, en strategisch advies zoeken, in verbinding brengen met Ondernemersklankbord. Krijg je als adviseur een arbeidsmarktvraag, dan kun je altijd eerst sparren met een regisseur van NLwerktaanwerk, om samen te bekijken wat handige vervolgstappen zijn. Of je kunt ondernemers rechtstreeks doorverwijzen. De dienstverlening van NLwerktaanwerk is net als die van Ondernemersklankbord in 2023 kosteloos.

Contact
Je kunt de regisseurs van NLwerktaanwerk bereiken via info@nlwerktaanwerk.nl. Binnen 1 werkdag word je in verbinding gebracht met de regisseur in de juiste regio. Kijk ook zeker even op www.nlwerktaanwerk, waar naast goede voorbeelden ook routekaarten staan. Die bieden inspiratie om te kijken met welke branches er verwantschappen zijn als het gaat om personeel en vakmanschap.