Ondernemersklankbord

Het ondernemersverhaal van Robin Bruil, eigenaar van EVshield

Ondernemer Robin Bruil, EVshields

De groei van het aantal laadpunten kan de groei in elektrische auto’s nauwelijks bijhouden. Zowel particulieren als bedrijven zijn soms op zoek naar goedkopere alternatieven voor de snelle laadsystemen die professioneel geïnstalleerd moeten worden. Vaak is een snel laadsysteem ook niet mogelijk door de beperkingen in de capaciteit van het netwerk.

Robin Bruil, eigenaar van EVshield, bedacht een simpele oplossing: Maak gebruik van de iets langzamere lader die bij veel elektrische auto’s standaard wordt meegeleverd. Deze laders kunnen aangesloten worden op een bestaand stopcontact, vaak zonder professionele ingrepen in de meterkast. En in veel toepassingen is het vermogen van de langzame lader voldoende. De EVshield is de behuizing die zo’n standaard lader transformeert tot een echt laadstation.

”Het idee voor het product had ik al snel, maar hoe moest ik dit gaan verkopen?”

Robin Bruil, ondernemer: “Het idee voor het product had ik al snel, maar hoe moest ik dit gaan verkopen? Met die marketing vraag kwam ik terecht bij Dominique Bronzwaer van het Ondernemersklankbord. Tijdens de gesprekken kwam ik erachter dat ik mij beter kon richten op bedrijven dan op individuele eindgebruikers. Zo ben ik het gesprek aangegaan met vakantieparken. Veel parken kunnen hun elektrische capaciteit op korte termijn niet uitbreiden, maar hebben wel de ruimte om een EVshield te plaatsen bij hun huisjes. Ik heb nog veel meer ideeën over mogelijke klanten en markten, maar Dominique heeft mij ook geleerd dat focus belangrijk is voor een ondernemer.”

Dominique Bronzwaer, ondernemerscoach bij Ondernemersklankbord (OKB): “Het is mooi om een startende ondernemer op weg te helpen, hem te begeleiden in het ontwikkelen van een plan. Natuurlijk moeten er nog heel veel moeilijkheden overwonnen worden tijdens de uitvoering van dat plan. Maar ik heb veel vertrouwen in het doorzettingsvermogen van Robin. Het is ook mooi om te zien hoe hij nu al bezig is om ook andere verdienmodellen te ontwikkelen, zowel voor hemzelf als voor zijn klanten.”

 

ondernemersklankbord helpt ondernemers vooruit

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) helpt al 45 jaar belangeloos en onpartijdig mkb ondernemers en zzp-ers die hulp en advies nodig hebben. Meer dan 100.000 Nederlandse ondernemers hebben hier al gebruik van gemaakt. De adviseurs van OKB zijn ervaren oud ondernemers. Zij helpen als vrijwilliger ondernemers met een klankbordtraject waarin een ondernemer 6 maanden kan sparren met een of meerdere OKB-adviseurs. Een OKB-adviseur neemt binnen enkele werkdagen contact op met de ondernemer voor een kennismakingsgesprek dat geheel kosteloos en vrijblijvend is. Vraag jouw klankbordtraject hier aan.