Ondernemersklankbord

Samen met OKB het ondernemersavontuur aangaan

Samen met OKB het ondernemersavontuur aangaan

Samen met OKB het ondernemersavontuur aangaan

Erik Jumelet werkt twee dagen in de week als therapeut/coach in de zorg, daarnaast is hij producent van korte documentairevideo’s voor stichtingen en bedrijven. Toen de filmopdrachten steeds mooier en groter begonnen te worden, besloot hij er een eigen onderneming van te maken. Maar hoe pak je zoiets aan?

“Ondernemen was voor mij een enorme sprong in het diepe”, vertelt Erik Jumelet. “En ik heb dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de expertise van het Ondernemersklankbord (OKB). Want hoe begin je? Waar loop je straks tegenaan? Wat zet ik op die eerste factuur? Ik was vooral bang om iets fout te doen voor de Belastingdienst, reuzespannend allemaal. Ik kom uit de zorg, dus dat praktische zakelijke deel is voor mij nieuw. En dan is het ontzettend fijn om iemand naast je te hebben met eindeloos veel ervaring op dat gebied.”

Wegwijs maken

Een Klankbordtraject duurt normaalgesproken zes maanden, maar vanwege corona mochten ze wat langer door. Erik: “Je stemt samen af waar jij behoefte aan hebt. Zo liep in ons geval het contact vooral via Zoom: hardop sparren en brainstormen met elkaar, dat vond ik heel prettig. De OKB-adviseurs hebben zelf een leven lang ondernomen en geven hun kennis nu door aan een nieuwe generatie. Dat doen ze met voelbaar veel enthousiasme en bevlogenheid. In feite leggen ze een geweldige springplank voor je uit. Dankzij hun begeleiding heb ik nu het vertrouwen om zelf mijn weg te vinden.”

Reële doelen helpen stellen

“Erik was dolenthousiast, heel positief en hij gaf duidelijk aan waar hij hulp nodig had”, zegt Greet Ritskes, adviseur van het Ondernemersklankbord Almere. “Daardoor kon ik hem goed helpen in zijn voortgang en om zicht te krijgen op wat hij deed. In het begin is het belangrijk dat je jezelf niet forceert, dat je gericht te werk gaat. Want vaak steek je ongemerkt uren werk ergens in – leuk natuurlijk – maar wat heb je dan uiteindelijk verdiend? In zo’n geval kunnen een goed tijdschema en een nauwkeurige urenregistratie uitkomst bieden.”

Richting geven en bijsturen

Het Ondernemersklankbord laat je zelf vlieguren maken, en stuurt bij waar dat nodig is, aldus Erik. “Alle belangrijke dingen staan nu op de rit, en inmiddels sta ik er zo stevig in dat ik veel problemen zelf kan tackelen. Ondernemen biedt veel meer kansen dan ik ooit had kunnen dromen, maar het bracht ook een hoop onverwachte zaken op mijn pad. En alleen al de wetenschap dat je bij iemand terecht kunt, dat geeft dan echt rust. Daardoor kon ik ook veel meer genieten van dit avontuur.”

Erik Jumelet is therapeut en regisseur in Almere. Zijn film- en therapie-ervaring combineert hij in de productie van onlinecursussen rondom leefstijl en gezondheid. Naast externe opdrachten produceert hij de korte-documentaireserie ‘Bijzonder!’. Zijn passie voor ondernemen geeft hij sinds kort door aan de nieuwe generatie therapeuten op hogeschool Windesheim, ‘ondernemen in de zorg’.

 

Kun jij ook wat hulp gebruiken bij het ondernemen? Vraag (ook in 2023) kosteloos jouw klankbordtraject HIER aan.