Ondernemersklankbord

Samen ondernemers helpen groeien

Ondernemersklankbord regio Rijnland (OKB) en Rabobank Groene Hart Noord bundelen hun krachten met als doel ondernemers in de regio te helpen bij de groei van hun bedrijf.

De groei van de werkgelegenheid en bevolking in het Groene Hart Iaat een positieve ontwikkeling zien. Dat komt voort uit de Regioscan 2Q18 die Rabobank dit voorjaar opleverde. “Ondanks de positieve groeicijfers,blijft de noodzaak tot vernieuwing hoog. Uit onderzoek blijkt dat slechts 15% van het MKB verantwoordelijk is voor de groeicijfers in de sector”, licht Dennis Kooren toe.
“Samen met externe partners willen wíj het MKB vooruit helpen; de dienstverlening van Ondernemersklankbord sluit daar naadloos op aan.

Carel Paardekooper, regiovoorzitter van OKB Rijnland:


“Zowel Rabobank als Ondernemersklankbord hebben het oogmerk ondernemers te laten slagen of, wanneer het even tegen zit, de ondernemer met raad en daad terzijde te staan. Praktisch, to-the-point en no-nonsens zijn typerend voor de aanpak van de OKB-adviseur”.

Ondernemers helpen ondernemers
Ondernemersklankbord is een onafhankelijke, landelijke stichting en wordt gevormd door oud ondernemers, managers en specialisten in tal van disciplines. Zij stellen hun kennis en ervaring belangeloos ter beschikking van (aanstaande) ondernemers die tegen een geringe donatie gebruik kunnen maken van hun adviezen. ‘Of je nu net gestart bent, wilt uitbreiden of vastloopt; voor diverse vraagstukken kun je terecht bij de adviseurs van het OKB’ aldus Carel Paardekooper.
‘Een klankbordtraject duurt gemiddeld 6 maanden. De intensiteit van het contact hangt geheel af van de vraag. De ene ondernemer spreken we in die periode vier keer en met de andere hebben we wekelijks contact.’ Om ondernemers te stimuleren zich te ontwikkelen vergoedt Rabobank Groene Hart Noord voor klanten de kosten van het klankbordtraject.

Toekomstbestendig groeien
`Het bedrijfsleven in het Groene Hart is gespecialiseerd in groothandel en productieactiviteiten in de sectoren landbouw, industrie en de bouw’ aldus Dennis Kooren.’Deze sectoren bieden kans voor innovatie. Door de forse reststromen bijvoorbeeld, kunnen zij voordeel behalen uit de circulaire economie. Het MKB zal zich daarnaast de vraag moeten stellen waar het bedrijf over 5 jaar staat. Hoe gaat het om met kansen of bedreigingen door technologische mogelijkheden, een veranderende markten klantbehoefte? Door het beschikbaar stellen van kennis, financiën en ons netwerk, helpen wij MKB graag vooruit. De samenwerking met het Ondernemersklankbord is daarop een waardevolle aanvulling.’