Ondernemersklankbord

Wat is de overlevingskans van startende ondernemers in Europa?

 

Het overlevingspercentage voor startende ondernemers na 5 jaar ligt voor de meeste Europese landen ongeveer 50%. Ook in Nederland ligt dit met ca. 53% op hetzelfde niveau (zie grafiek). Opvallend is dat de UK met slecht 40% erg laag scoort. In Nederland valt na 1 jaar ca. 5% af, terwijl na 3 jaar ongeveer een derde van de starters het hebben opgegeven. De Scandinavische landen scoren na 3 jaar beter met een overlevingsscore van ca. 75%.

Wacht niet af! Voorkom dat je met je bedrijf bij de 50% afvallers terechtkomt.

Ben je niet tevreden met de ontwikkelingen van je bedrijf of ben je onzeker aarzel dan niet om je vraagstukken of problemen eens te bespreken met iemand die je vanuit zijn ervaringen kan helpen. De adviseurs van OKB denken graag vanuit hun expertise met je mee.

Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat ondernemerschap te ontwikkelen is. Hierin speelt de E-scan van Entrepreneurscan een belangrijke rol. https://entrepreneurscan.com/nl/

 

De E-scan geeft een actueel en volledig beeld van jou als ondernemer. Ook geeft het je praktisch inzicht om jouw ondernemerschap te ontwikkelen. Met coaching op basis van de E-scan blijkt na 5 jaar maar liefst 89% van de ondernemers nog steeds te bestaan. Wacht dus niet af als je tegen problemen aanloopt maar maak een afspraak voor één van de spreekuren of start een traject van 6 maanden voor ondersteuning bij je bedrijfsvoering.

Bel 088 1717920 of mail naar team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl

Team West-Brabant heeft een samenwerking met Enterpreneurscan.com waarbij ondernemers die een traject volgen bij ons de E-scan kunnen doen en vanuit de resultaten worden ondersteund om hun vaardigheden te ontwikkelen. Een praktische en effectieve manier om de succeskans van je onderneming te vergroten. Wil je meer over weten over deze mogelijkheid neem dan contact op.