Ondernemersklankbord

Purabianca

Na een licht hartinfarct besloot Bianca van Beers letterlijk en figuurlijk naar haar hart te gaan luisteren. Ze gooide het roer om, werd ondernemer en besloot om haar eigen natuurlijke huidverzorgingslijn Purabianca op de markt te brengen. Ook al wist Bianca precies wat ze wilde, ze kon nog wel extra ondersteuning gebruiken om van idee op uitvoering over te gaan. Ondernemersklankbord hielp haar daarbij.

Bianca: “Ik heb jarenlang als jurist gewerkt en de laatste jaren op allerlei managementposities gezeten. Toen ik een licht hartinfarct kreeg besloot ik het roer volledig om te hooien. Ik besloot te stoppen met mijn baan in loondienst om ondernemer te worden.

Het idee voor Purabianca was toen al heel duidelijk, maar ik moest nog wel zorgen dat het idee ook echt van de grond zou komen en de producten die ik in mijn hoofd had werkelijkheid zouden worden.

Adviseur Albert hielp Bianca er voor te zorgen dat alle hoofdlijnen in het proces goed liepen, en zorgde er verder voor dat Bianca overal aan dacht en ze de juiste stappen nam. Hij was een luisterend oor op de momenten dat het even niet liep zoals gedacht. Dat hielp Bianca dan weer om na zo’n moment de draad op te pakken.

Na anderhalf jaar waren de producten klaar. De producten werden getest door een testpanel van 60 dames en na hun feedback zijn er nog een aantal aanpassingen gedaan. Daarna volgden de wettelijke testen in het laboratorium.

 

 

Terwijl de producten ontwikkeld werden, begon Bianca alvast met de vormgeving van de producten. Vanuit het concept-ontwerp van het merk Purabianca is zij met de dispensers, de doosjes en bijsluiters aan de slag gegaan. Het ontwerp voor de website volgde daarop.

Zij koos ervoor om direct vanaf de lancering gebruik te maken van een logistieke partij die de voorraad beheerst én die ervoor zorgt dat de bestelde artikelen in de webshop de volgende dag bij de klant worden bezorgd.

Bianca heeft ervaren dat zij de doorlooptijd van tevoren iets rooskleuriger had ingeschat. “Het plan was om in januari 2019 al gestart te zijn met de verkoop, maar dat werd uiteindelijk juni 2019. Mijn adviseur, Albert, was in die tijd wel echt mijn steun en toeverlaat want ik deed alles alleen. We zagen elkaar eens in de drie weken. Tijdens onze sessies besproken we waar ik op dat moment stond, wat ik de afgelopen periode gedaan had en wat de volgende stappen zouden worden.”

 

 

Ze heeft het klankbordtraject als zeer nuttig ervaren en vertelt: “Als startende ondernemer sta je er vaak alleen voor. Als je dan begeleiding kunt krijgen van een ervaren adviseur die met enige regelmaat met jou om tafel gaat om te klankborden is dat heel prettig. Het is een stok achter de deur en een steun in de rug. Maar ook de ervaring en het netwerk van de adviseur zijn belangrijk. Ik heb van Albert bijvoorbeeld diverse doorverwijzingen gehad om met mensen te praten die mij verder konden helpen. Dat was voor mij heel waardevol.

Voor dezelfde prijs kun je een commercieel adviseur misschien maar één uur inhuren, waar je nu een traject voor een halfjaar krijgt. En dan hebben we elke 3 weken zo’n 2 uur met elkaar kunnen sparren. Dat is heel prettig. Ik zou het echt elke ondernemer aanraden!”

Ook Albert kijkt met plezier terug. “Bianca was een ideale ondernemer om advies aan te geven. Altijd goed voorbereid. Als adviseur kijk je natuurlijk van een afstand mee en help je om de koers die de ondernemer zelf wil uitzetten vast te houden en het doel vervolgens te bereiken.”

Adviseur: Albert van Rijn
Ondernemer: Bianca van Beers
Bedrijf: Purabianca