Ondernemersklankbord

Bij vierde klankbordtraject komt droom uit voor Dennie van Herwijnen

Ondernemerscoach Peter Schouten schiet ondernemer Dennie te hulp met bedrijfsvraag

Ras-ondernemer Dennie van Herwijnen nam jaren geleden de winkel in Zoetermeer, die al vier generaties in de familie zat, over van zijn ouders. Na meerdere klankbordtrajecten van OKB komt voor Dennie nu een droom uit. Na de overname en vernieuwing van de winkel besloten hij en zijn vrouw het roer om te gooien en een wandelcamping in Doetinchem te beginnen. In alles werd de ondernemer bijgestaan door OKB-adviseurs. In het vierde klankbordtraject voorzag Rob Schouten hem van marketing-advies om de wandelcamping te realiseren.

 

De ouders van Dennie schakelde in 2005 de eerste keer het OKB in. Dat was vanwege de bedrijfsovername van hun familiewinkel naar Dennie. “De OKB-adviseur heeft ons toen begeleid in het proces van de overname. Het was heel fijn om toen een sparringpartner te hebben die dezelfde taal spreekt. In 2014 heb ik de hulp van OKB weer ingeroepen. Het ging niet goed met de winkel en we wilden iets nieuws. We hebben toen de switch gemaakt van de ‘oude winkel’ naar een wandelspeciaalzaak. Ik ben heel dankbaar dat we daar toen bij geholpen zijn,” vertelt Dennie. Het was de start van een aantal mooie trajecten.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Vierde klankbordtraject brengt Dennie in de Achterhoek

Dennie had één grote droom en dat was het openen van een wandelcamping. “Ik wilde het roer omgooien en uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt dat we de winkel wilden verkopen. Ook daarvoor heb ik aangeklopt bij OKB. We hebben door onder andere COVID de overnamekandidaat niet gevonden, maar wel besloten onze droom te laten uitkomen: het realiseren van onze eigen camping. Hiervoor ben ik een vierde klankbordtraject gestart bij OKB.”

“Een OKB-adviseur spreekt jouw taal. Dat helpt ernorm.”– Dennie van Herwijnen, eigenaar Wandelcamping Pluk de Dag

En daar kwam OKB-adviseur Rob Schouten aan tafel. Hij vertelt hoe Dennie op zijn pad kwam. “Mijn collega heeft toen het idee van de camping bij Dennie speelde het traject aan mij overgedragen. De volgende stap was namelijk het opstarten van de camping en het marketing-vraagstuk dat daarbij kwam kijken. Ik heb zelf jaren als marketeer gewerkt. Het fijne aan OKB is dat we experts hebben op verschillende gebieden.” Het leuke in dit traject was dat Dennie geen onbekende was voor Rob. “Ik woonde zelf ook in Zoetermeer. Ik kende Dennie en zijn vader al vanuit de Dorpsstraat. Het was speciaal en uitdagend dat ik hem en zijn vrouw kon adviseren in het verwezenlijken van hun droom. Dennie heb ik eerdere jaren in het Zoetermeerse ervaren als zeer bedreven in het commerciële- en marketing aspect en zeker als een prima ondernemer. Dat heb ik ook nu weer tijdens het sparren in ons klankbordtraject ervaren.”

Stel zoekt camping

De zoektocht naar een camping kon beginnen. Er waren wat wensen vanuit Dennie: vlakbij het Pieterpad, in de natuur met veel wandelmogelijkheden en genoeg ruimte op het terrein voor kampeerplekken. “We hebben heel fijn met Rob kunnen sparren over hoe we de camping wilden realiseren. De uitdaging was vooral ‘hoe vinden we een plek voor de camping?’. Rob adviseerde ons de media te zoeken. Samen zijn we gaan kijken hoe we tijdens een campingbeurs konden opvallen. En dat is gelukt. We zijn naar de beurs gegaan met speciale t-shirts met daarop de tekst ‘Stel zoekt camping’. We hadden enorm veel bekijks. Dit resulteerde in een halve pagina in een regionale krant. Uiteindelijk zijn we mede hierdoor uitgekomen bij deze prachtige plek in Doetinchem.”

OKB-adviseur Rob heeft Dennie waar nodig geadviseerd in het hele traject. Vanuit zijn achtergrond als marketeer dus vooral met tips hoe de camping onder de aandacht te brengen en een aanscherping van het concept. “De ideeën die Dennie op papier had gezet waren al erg goed. Conceptueel een perfect plan. We hebben in die periode vooral zitten sparren. Hoe vind je nu het perfecte stukje grond? En hoe zorgt je dat je opvalt bij het vinden van de juiste plek? En hoe breng je de camping onder de aandacht bij de doelgroep? En zoals Dennie beschrijft is dat gelukt. Soms moet je net iets anders doen om op te vallen.”

 

Inkomsten naast kampeerplekken

De camping bleek net te klein om te kunnen voorzien in de inkomsten die Dennie vooraf had berekend. OKB-adviseur Rob kwam met een advies. “De camping die op ons pad kwam was net iets te klein om van te leven”, vertelt Dennie. “Dus moesten we kijken hoe we andere inkomsten konden genereren. Samen met Rob hebben we gekeken wat dan. Als verlengstuk van de winkel die we hadden zijn we een de webshop wandeldrogist.nl begonnen. Dit past ook perfect bij onze wandelcamping. En daarnaast hebben we een stukje horeca toegevoegd. Ook mensen die aan het wandelen zijn weten onze camping nu te vinden voor een kopje koffie of een ijsje.”

“Een vraagstuk van een ondernemer komt bij OKB bij een expert terecht. Dat is onze meerwaarde.” – Rob Schouten, OKB-adviseur

Rob straalt als hij op de camping staat. “Ik ben enorm blij om te zien hoe de plek geworden is. Het is precies zoals Dennie het in zijn hoofd had. Of we nog contact hebben? Dat hebben we zeker. Een klankbordtraject duurt een half jaar, maar je bouwt een relatie met elkaar op. Dus ik blijf hem zeker af en toe voorzien van tips.”

Ook Dennie is tevreden met het resultaat van zijn vierde klankbordtraject. En hij sluit niet uit dat er nog één volgt. “Het allerfijnste is dat een OKB-adviseur echt jouw taal spreekt. Ze geven advies, ze voeren het niet uit. Je moet hel wel echt zelf doen. En daarin kun je als ondernemer dan weer groeien met de tips die je van de zijlijn af krijgt. Ik sluit niet uit dat als er weer een nieuwe case ligt ik OKB weer om advies ga vragen.”

Wil jij ook je meer focus aanbrengen in jouw ondernemersplan zodat je goed van start kan gaan? Bekijk hier de mogelijkheden van een klankbordtraject met een OKB-adviseur en ontdek wat het voor jou kan betekenen.

OKB-adviseur: Rob
Ondernemers: Dennie
Bedrijf: Wandelcamping Pluk de Dag

 

podcast de ondernemersgym

podcast de ondernemersgym

Luistertip! Hoe blijf je als ondernemer in beweging om je bedrijf zo fit mogelijk te houden? Elke aflevering een nieuw thema en expert die met OKB in gesprek gaat. Luister nu naar de 8 delige podcastserie De Ondernemers Gym!