Ondernemersklankbord

EXPOMotion

Omdat Patrick van Tilburg als zzp’er iets te veel hooi op zijn vork had genomen, wilde hij met iemand in gesprek binnen hetzelfde vakgebied om de workflow in goede banen te leiden. Hij kwam terecht bij adviseur Vincent van Wulfen, met wie hij goed kon sparren en strategische vragen kon bespreken

Patrick: “Ik heb in juni 2010 EXPOMotion opgericht. EXPOMotion is een eventmanagementbureau en organiseert haar eigen bedachte evenementen. Dit zijn met name netwerk-congressen en sinds 2017 ook een beurs. Deze evenementen zijn gericht op B2B binnen de automotive sector. In 2018 is ook Bestelauto Expo BV opgericht en is er een platform met een online nieuwsportaal, kwartaal magazine en vakbeurs.”

 

 

Als zelfstandig ondernemer zonder personeel (zzp’er) organiseerde Patrick zo’n 7 evenementen per jaar. Hij voelde echter dat hij niet meer aan alles toe kwam. Financieel kon het bedrijf nog geen personeel aannemen. En dus kwamen alle werkzaamheden op Patricks schouders terecht. Hij had verschillende uitdagingen, te veel werk en te weinig tijd om alles op te pakken. Bovendien kreeg hij het gevoel dat hij zijn tijd niet juist indeelde en dat dit alles niet positief was voor de omzet. Hij besloot om in gesprek te gaan met iemand binnen hetzelfde vakgebied.

Adviseur Vincent heeft een enorme werkervaring, o.a. in de meeting-, events- en congresindustrie. Patrick kon strategische vragen stellen aan Vincent en deze bespreken met hem alsof hij een partner van de onderneming was. Zo hadden ze veel prettige gesprekken en vanuit deze gesprekken kon hij overtuigende keuzes maken om een bepaalde werkhouding en professionaliteit aan te nemen. Na de fijne gesprekken met Vincent had Patrick altijd een nieuwe positieve drive. Die drive kon hij meenemen in zijn dagelijkse werkzaamheden.

Zelf noemt hij Vincent een steunpilaar in moeilijke situaties en een baken om als ondernemer op terug te vallen. Het gaf hem rust.

Hij raadt andere ondernemers dan ook zeker een klankbordtraject aan:
“Ik vind dat je als zelfstandig ondernemer altijd in gesprek moet zijn met mensen die je op de een of andere manier kunnen ondersteunen bij de keuzes die je maakt. Als een soort mentor. Je wordt er nooit slechter van als er iemand is die zijn/haar ervaringen met jou deelt. Elke ondernemer die tegen uitdagingen aanloopt kan baat hebben bij iemand die ervaring heeft en waar je mee kunt klankborden.”

Adviseur: Vincent van Wulfen
Ondernemer: Patrick van Tilburg
Bedrijf: EXPOMotion