Ondernemersklankbord

Paul Schunselaar

Paul begon zijn carrière bij de ING-bank, vervolgens kwam hij in het onderwijs terecht als docent Economie en Recht en Marketing en later nam hij samen met zijn broer het familiebedrijf van hun ouders over. Samen wisten ze het schilder- & glasbedrijf in Zwolle uit te breiden naar meerdere vestigingen. Na 25 jaar verkochten ze het aan 2 toegewijde medewerkers binnen hun bedrijf. Via een tip van een andere OKB-adviseur kwam Paul vervolgens terecht bij Ondernemersklankbord (OKB). Na een gesprek met de organisatie kreeg hij interesse. Een gesprek met de regiovoorzitter en adjunct regiovoorzitter volgde en daarna kon hij beginnen met het helpen van ondernemers als OKB-adviseur.

In het OKB-advieswerk ziet Paul alle facetten van zijn carrière weer terug. Het lesgeven, én het ondernemer zijn. Bij het uitleggen van verschillende onderwerpen aan ondernemers merkt hij dat hij goed kan vertellen en uitleggen. Ook neemt hij rustig de tijd voor gesprekken en kijkt hij mensen graag in de ogen aan. Zo neemt hij de rol van gesprekspartner aan in plaats van leraar. Maar het allerbelangrijkste vindt hij dat ze plezier hebben samen. Want dan gaat de rest meestal vanzelf.

Het advieswerk bij OKB vindt Paul heel divers en dat maakt het leuk voor hem. Hij denkt dat het ook heel goed zou zijn als mensen die nog werkzaam zijn, zich aansluiten bij OKB. Zij hebben natuurlijk veel kennis en expertises in de markt van nu.

Hoe leuk het werk van een OKB-adviseur is, bewijst een persoonlijke kaart die hij na afloop van een ander traject kreeg van twee dames die hij had geholpen met hun interieurbedrijf. Ze bedankten hem voor zijn hulp. Paul: “Dat geeft me voldoening en het gevoel: daar doe ik het voor. Hier gaat het uiteindelijk om, die blijk van waardering. De persoonlijke touch.”