Ondernemersklankbord

Stichting Leefstijl & Vitaliteit maakt vliegende start dankzij klankbordtraject

Stichting Leefstijl & Vitaliteit maakt vliegende start dankzij klankbordtraject

Limburgers Serge en Frank zijn de oprichters van Stichting Leefstijl & Vitaliteit. Hun passie en ervaring bracht hen ertoe een stichting te starten om met activeringstrajecten mensen weer toegang te geven tot de arbeidsmarkt. Ook al wisten ze precies welke kant ze op wilden, ze konden wel wat focus gebruiken in hun ondernemersplan. Ze klopten aan bij OKB en werden gekoppeld aan adviseur Ingrid Voncken.

“Wij helpen mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt. Je moet denken aan mensen die een bijstandsuitkering hebben of mensen die in de ziektewet zitten. Met leefstijl- en vitaliteitsactiviteiten proberen we ze weer aan het werk te krijgen”, vertelt Serge enthousiast. Frank vult hem aan: “We begonnen als jonge honden met een ondernemersplan. We hebben hierin keuzes gemaakt waarvan wij dachten dat het de juiste waren. Maar die gingen alle kanten op. Het ontbrak aan structuur”

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

 

De uitdaging: focus aanbrengen

Hoewel Serge en Frank vol enthousiasme en ideeën zaten, misten zij dus een duidelijke focus in hun ondernemersplan. Dit maakte het moeilijk om gerichte stappen te zetten en potentiële opdrachtgevers te benaderen. Hier kwam het klanbordtraject van OKB in beeld. Ingrid, OKB-adviseur, begeleidde hen met haar ervaring en expertise met het aanbrengen van focus.

Ingrid: “Ondernemers melden zich bij OKB met een vraag. Vanuit de vraag van Serge en Frank om het ondernemersplan aan te scherpen werd ik als OKB-adviseur gekoppeld. Ik help veel startende ondernemers. Ik vind het zelf leuk en ik heb er ondertussen ook al best veel ervaring mee.”

“Het gaat vooral om keuzes maken. Focus aanbrengen in je plannen.”  – OKB-adviseur Ingrid

Frank vervolgt: “We hadden een plan geschreven, vol met onze ideeën. Als ondernemer ben je toch wel een beetje eigenwijs. Dat moet ook wel. Alleen is het niet altijd verstandig om je eigen weg te volgen. Vandaar dat we vonden dat een buitenstaander als Ingrid goed zou kunnen helpen. Ingrid is voor ons echt degene geweest die ons een spiegel voor heeft gehouden.”

Stichting Leefstijl & Vitaliteit maakt vliegende start dankzij klankbordtraject


Het klankbordtraject: een half jaar sparren met resultaat

Gedurende zes maanden werkten Serge en Frank nauw samen met Ingrid. Regelmatige gesprekken en sparringsessies hielpen hen om hun doelen op papier te zetten, prioriteiten te stellen en het plan meer structuur te geven. Ingrid hielp hen niet alleen met het aanbrengen van focus, maar bood ook waardevolle inzichten en praktische adviezen.

Frank: “Ingrid heeft ons toen met beide benen op de grond gezet. Ze stelden vooral veel vragen. Dit had als gevolg dat we ons ondernemersplan zijn gaan aanscherpen. Met uiteindelijk de keuze welke diensten we voor welke doelgroep gaan aanbieden. Zo kunnen we gerichter opdrachtgevers benaderen.”

“Als ondernemer moet je ook wel een beetje eigenwijs zijn.” Ondernemer Frank

Ingrid: “Een klankbordtraject kan best intensief zijn. We hebben de afgelopen maanden regelmatig contact gehad. Dat waren gesprekken om te sparren. Van gedachte te wisselen. Als startende ondernemer is het fijn als iemand vanuit ervaring de juiste vragen kan stellen. En het gaat dan vooral om doorvragen, dan krijg je de beste antwoorden. Een ondernemer laat dan veel meer van zichzelf zien.”

 

De Toekomst: groeien en meer impact maken

Dankzij het klankbordtraject hebben Serge en Frank nu focus aangebracht in hun ondernemersplan. Ze weten precies welke stappen ze moeten nemen om hun visie te verwezenlijken. De structuur die Ingrid hen bood, heeft geleid tot een efficiëntere werkwijze en betere resultaten. Ze zijn nu in staat om hun tijd en middelen effectiever te gebruiken en hun impact te vergroten. De samenwerking met Ingrid en het OKB klankbordtraject heeft hen niet alleen geholpen om hun huidige activiteiten te verbeteren, maar ook om voorbereid te zijn op toekomstige uitdagingen en kansen.

Serge is resoluut als hem wordt gevraagd of een klankbordtraject waardevol is:: “Ik zou het elke ondernemer zeker aanraden. Iemand die met een neutrale blik naar de organisatie kijkt en de juiste vragen stelt helpt echt in het maken van keuzes. Het was een heel waardevol traject. We kijken echt positief naar de toekomst van de stichting”, sluit Serge af.

Wil jij ook je meer focus aanbrengen in jouw ondernemersplan zodat je goed van start kan gaan? Bekijk hier de mogelijkheden van een klankbordtraject met een OKB-adviseur en ontdek wat het voor jou kan betekenen.

Stichting Leefstijl & Vitaliteit maakt vliegende start dankzij klankbordtraject

OKB-adviseur: Ingrid
Ondernemers: Serge en Frank
Bedrijf: Stichting Leefstijl & Vitaliteit

 

podcast de ondernemersgym

Luistertip! Hoe blijf je als ondernemer in beweging om je bedrijf zo fit mogelijk te houden? Elke aflevering een nieuw thema en expert die met OKB in gesprek gaat. Luister nu naar de 8 delige podcastserie De Ondernemers Gym!