Ondernemersklankbord

Studente Amber Schep start eigen bedrijf met ondersteuning van OKB

Amber

Nou ja… Amber Schep rent feitelijk op de troepen vooruit. Van school moest ze een coach zoeken bij haar op te starten bedrijf. En dus wedde ze niet op één paard, maar op diverse. Een strateeg in de dop. Ze zag mogelijkheden bij OKB, dus maakte ze een afspraak. Zo wordt ze nu zowel “real life” als online vanuit OKB begeleid. En dat gedurende het jaar dat vanwege corona eigenlijk een heel raar jaar is, ook voor de studenten van Hogeschool Rotterdam. Heel fijn dus om ook fysieke begeleiding te kunnen krijgen.

De eerste afspraak is in lijn met de sfeer van Amber haar op te zetten onderneming, namelijk in het mooie, maar ook ‘corona proof’ (want buiten) arboretum Trompenburg. Het eerste concept van de website van Amber is dan al online en zo blijkt het makkelijk aansluiten op de sfeer van “As Together”. Een bedrijf in mooie gedenksieraden. Wandelend langs eeuwenoude eiken, vertelt Amber haar droom en haar verhaal.

Amber verloor enige tijd geleden haar oma. Een oma waar ze heel gek op was. Als herinnering wilde ze graag iets moois, een sieraad, met iets van oma erin. Daar bleek ze van een koude kermis thuis te komen. Hoewel er mooie websites bestaan voor herinneringssieraden, was de werkwijze onpersoonlijk. “Dat kan beter”, dacht Amber! Als typische millennial weet ze haarfijn wat haar generatie wil. Gedreven iets moois op de markt te zetten, ging Amber aan de slag.

En zo geschiedde. Met een ambachtelijke zilversmid, hulp van vrienden en familie, feeling voor de markt, lef, gedrevenheid, perfectionisme en ambitie is Amber inmiddels zo ver dat ze haar eerste producten verkocht heeft. Er zijn twee websites online. Een met haar eigen merk en een met samenwerking met twee andere kwaliteitsmerken. In Brandwijk (pittoresk gelegen iets zuidwest van Kinderdijk) is een prachtige showroom gemaakt. Daar kan op afspraak iedereen langskomen. Klanten krijgen koffie en thee aangeboden om in alle rust te kunnen kijken en overleggen wat er allemaal mogelijk is.

Zonder Ambers passie en vuur zou dit nooit zo ver hebben kunnen komen. Hoewel het verdienmodel nog spannend is, is de lef waarmee Amber onderneemt de belangrijkste garantie voor haar toekomt. Zoals De Dragons’ van Dragons’ Den zeggen: “Het gaat niet om de tent, maar om de vent (of de dame natuurlijk).”

Neemt niet weg dat een energiek talent floreert bij ondersteuning. Er komt veel op de startende ondernemer af. Heel veel. Iemand met het overzicht is dan als een landkaart terwijl je zelf op reis bent. Die reis moet je zelf maken, maar onderweg de route kunnen bespreken, geeft rugdekking in een dynamische tijd.

Ambers review:
“Sinds september 2020 is Corinne mijn OKB-coach. Wij hebben regelmatig contact, telefonisch en ‘live’ met inachtneming van de coronamaatregelen. Door eens in de twee weken te praten over de stand van zaken met mijn OKB-coach Corinne kom ik vaak tot nieuwe inzichten of feiten. Zo wees Corinne mij vaak op bepaalde zaken of stelde zij mij de juiste vragen die mij weer lieten nadenken over bepaalde onderwerpen. Soms had ik hier al over nagedacht maar soms ook nog niet. Na deze gesprekken ging ik vrijwel snel aan de slag om deze zaken te regelen, zodat ik de volgende keer aan Corinne kon vertellen hoe ik het had aangepakt en wat eruit was gekomen.

Het is erg fijn om een mentor te hebben aan het begin van je ondernemerscarrière. Er komen namelijk ontzettend veel nieuwe dingen op je pad. De gesprekken die ik dan met Corinne had, zorgde ervoor dat er nieuwe ideeën ontstonden waar ik weer verder op kon borduren. Het is dus erg fijn dat een organisatie zoals Ondernemersklankbord bestaat. Ik zal het daarom iedere beginnende ondernemer aanraden om iemand te zoeken die al veel meer ervaring heeft in het vak en waar je terecht kunt met vragen, problemen of andere zaken.”

Juist ook in dit jaar (corona), blijkt de extra mogelijkheid om via Ondernemersklankbord ondersteuning aan te vragen waardevol.