Ondernemersklankbord

Win-win voor ondernemers en studenten!

Zelfstandig ondernemers die niet over de juiste middelen of vaardigheden beschikken om hun bedrijfsvoering goed in te richten, kunnen hiervoor vanaf november 2018 hulp inschakelen bij De Haagse Zaak.

 

Het aantal zelfstandige ondernemers in Den Haag blijft groeien. Een deel van hen komt uit een uitkeringssituatie en beschikt niet altijd over de vaardigheden om zelf een bedrijf te starten. Ze vinden het lastig om een goede administratie op te zetten of hebben nog geen marketingervaring. Gevestigde zelfstandigen hebben vaak (nog) een te lage omzet om ondersteuning in te kopen. Ex-ondernemers die gebruik willen maken van schuldhulpverlening moeten hiervoor eerst hun administratie op orde hebben. Al deze ondernemers kunnen vanaf november 2018 voor ondersteuning terecht bij De Haagse Zaak.

 

Wethouder Richard de Mos: “Onder de startende ondernemers in Den Haag bevinden zich veel mensen die vanuit hun passie en talenten voor zichzelf willen beginnen. Zij willen hun eigen inkomen verdienen met dat waar ze goed in zijn. Het ondernemerschap vraagt echter ook om hele specifieke vaardigheden, die niet iedereen al in huis heeft. Ik vind het daarom heel mooi dat de ondernemers daarvoor nu terecht kunnen bij De Haagse Zaak”.

 

De Haagse Zaak
Op 4 september 2018 ondertekenden de betrokken partijen de samenwerkingsovereenkomst voor de hulp aan ondernemers. De Haagse Zaak is een samenwerkingsverband tussen gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en Stichting Ondernemersklankbord. De ondernemers worden geholpen door studenten van De Haagse Hogeschool. De studenten met een financiële economische, fiscale of commerciële achtergrond werken daarbij samen met ervaren oud-ondernemers (Ondernemersklankbord). De studenten doen zo waardevolle werkervaring op met het begeleiden van zelfstandigen op administratief financieel gebied.

 

Simone Fredriksz van De Haagse Hogeschool: “Het is een  win-winsituatie. Onze studenten doen op deze manier relevante praktijkervaring op, leren van de ondernemers maar ook van de ervaren oud-ondernemers, en krijgen de kans om echt impact te hebben op iemands plan. En de ondernemers met een vraag kunnen via de studenten gebruik maken van de enorme schat aan kennis en ervaring die binnen het netwerk aanwezig is.”