Ondernemersklankbord

Zó behaal je de door jouw gestelde ondernemersdoelen

4 handige hand-on tips die je kunnen helpen bij het behalen van je doelen

4 handige hand-on tips die je kunnen helpen bij het behalen van je doelen

We werken toe naar de laatste maanden van het jaar, een mooi moment om eens kritisch naar je ondernemersdoelen te kijken. Als ondernemer is het stellen van doelen een must. Ze geven niet alleen richting en focus aan je bedrijf, maar zijn ook een belangrijke drijfveer. Bovendien stimuleren doelen je persoonlijke ontwikkeling. Maar hoe zorg je dat je jouw ondernemersdoelen bereikt? We delen een aantal waardevolle tips die je kunnen helpen bij het behalen van je doelen.

 

Doe SMART

Eén van de meest effectieve manieren om doelen te stellen, is met het SMART-principe. Zorg ervoor dat je doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden zijn. Dit helpt je om focus aan te brengen, waardoor je de kans vergroot je ondernemersdoelen te behalen.

‘Netwerken is van onschatbare waarde voor de groei’

Bouw aan een sterk netwerk

Een sterk netwerk kan deuren openen naar nieuwe zakelijke kansen. Het biedt je daarnaast de mogelijkheid om te leren van andere ondernemers in jouw vakgebied. Je kunt je netwerk vergroten door deel te nemen aan evenementen, conferenties en online communities. Een sterk netwerk is van onschatbare waarde voor de groei van je onderneming.

Het is erg belangrijk om in jezelf als ondernemer te investeren

Investeer in jezelf

Als ondernemer is het belangrijk om voortdurend te leren en te groeien. Investeer in jezelf door middel van (online) workshops, trainingen, zelfstudie of het bijwonen van seminars. Door je vaardigheden en kennis uit te breiden, kun je je beter voorbereiden op uitdagingen, waardoor je weer sneller nieuwe kansen benut. Investeren in jezelf loont!

Wees flexibel

Ondernemerschap gaat nu eenmaal gepaard met ups en downs. Probeer je veerkrachtig op te stellen en wees niet bang om risico’s te nemen. Iedere ondernemer krijgt te maken met tegenslagen. Vaak zijn het juist de tegenslagen die waardevolle lessen bieden en je helpen groeien.

Het kan zijn dat je een doel niet in een keer behaalt. Achterhaal en analyseer de oorzaak, zodat je aan de hand hiervan je strategie kunt aanpassen. Is je doel realistisch? Zo niet, stel je doel bij en pas eventueel je strategie aan. Heb je een doel bereikt? Vier je succes! Reflecteer en leer van wat er goed is gegaan en wat er wellicht beter kan. Dit is het perfecte moment om nieuwe doelen te stellen en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Kun jij hulp gebruiken bij het opstellen of nastreven van je ondernemersdoelen? Meld je aan voor een gratis klankbordtraject en wij koppelen je aan een OKB-adviseur in jouw regio.

 

4 tips om van je klanten ambassadeurs te maken

Leestip! 4 tips om van je klanten ambassadeurs te maken