Ondernemersklankbord

Zonne-energie op maatschappelijk vastgoed: lessen uit de praktijk

Voorkeur voor zonne-energie op gebouwen

De overheid legde een voorkeursvolgorde voor het plaatsen van zonnepanelen vast. Volgens deze volgorde moeten we eerst kijken of we zonnepanelen op gebouwen kunnen leggen. En daarna pas op terreinen in bebouwd gebied of locaties in het buitengebied. Zonnepanelen plaatsen op maatschappelijk vastgoed is een van die mogelijkheden.

Wat kunt u verwachten van de kennissessie?

Welke lessen kunnen we leren van gemeenten die al bezig zijn met het plaatsen van zonnepanelen op scholen, sporthallen en ander maatschappelijk vastgoed? Welke knelpunten en succesverhalen zien we in de praktijk? Krijg antwoord op deze en andere vragen tijdens de kennissessie.

Voor wie?

De kennissessie is bedoeld voor gemeenten, Regionale Energiestratiegie (RES)-regio’s, provincies, waterschappen en initiatiefnemers van zonne-energieprojecten. 

Meldt u zich ook aan?

Deze kennissessie nemen we op en kunt u terugkijken. Meld u dus vooral aan, dan krijgt u daarvan bericht. 

Meer weten?

Kijk ook eens andere kennissessies terug. Bijvoorbeeld over veiligheid en verzekerbaarheid en solar carports. 

Wat kan de Helpdesk Zonopwek voor u doen?

Heeft u hulp nodig bij het uitvoeren van zonne-energieprojecten op daken en objecten? De Helpdesk Zonopwek is er voor RES-regio’s, provincies, waterschappen en gemeenten. Experts van RVO en Nationaal Programma RES helpen u met uw uitvoeringsstrategie en geven advies.

Gratis

Locaties:

Online
-