Ondernemersklankbord

Bedrijf stoppen of verkopen

Stoppen met uw maatschap

Laatste update op

Als u besluit uw maatschap op te heffen is het belangrijk dat u de financiële gevolgen goed overziet. Controleer wat u allemaal moet opzeggen en reken af met de Belastingdienst. Volg het stappenplan op deze pagina.

Lees meer

Stoppen met uw commanditaire vennootschap (cv)

Laatste update op

Als u helemaal stopt met uw commanditaire vennootschap (cv), moeten alle vennoten opzeggen. U schrijft uw cv uit bij het Handelsregister van KVK. Ook rekent u af met de Belastingdienst. Lees in dit stappenplan hoe u gecontroleerd stopt.

Lees meer

Stoppen met uw vennootschap onder firma (vof)

Laatste update op

Als u besluit uw vof op te heffen, geeft u dit door aan het Handelsregister van KVK. U moet de vof dan eerst ontbinden. Ook rekent u af met de Belastingdienst. Bewaar uw administratie minimaal 7 jaar. Lees in dit stappenplan hoe u uw vof opheft.

Lees meer

Stoppen met uw eenmanszaak

Laatste update op

Als u stopt met uw eenmanszaak schrijft u zich uit bij KVK en rekent fiscaal af met de Belastingdienst. Betaal uw openstaande facturen voordat u stopt. En check wat er verandert voor uw aansprakelijkheid. Lees in dit stappenplan hoe u uw eenmanszaak opheft.

Lees meer

Ontbinding van een rechtspersoon

Laatste update op

Rechtspersonen kunnen alleen beëindigd worden door ze eerst te ontbinden. De rechtspersoon houdt pas op met bestaan na vereffening van schulden en uitkeringen.

Lees meer