Ondernemersklankbord

OKB lanceert podcast ‘De Ondernemers Gym’

Podcast ondernemer

Praktische tips voor zzp’ers, mkb’ers en startende ondernemers

Hoe begin je een eigen bedrijf? Hoe hou je grip op je geldzaken? En hoe verduurzaam je jouw onderneming? In de nieuwe podcast ‘De Ondernemers Gym’, een initiatief van OKB, krijgt ondernemend Nederland antwoord op deze en andere prangende en praktische ondernemersvragen. De podcast is vanaf nu gratis te beluisteren in jouw favoriete podcast-app.

 

Goede timing

Als ondernemer kom je voor allerlei uitdagingen te staan. Zeker in deze tijd van economische onzekerheid en noodzakelijke verduurzaming. De podcast ‘De Ondernemers Gym’ komt daarom precies op het juiste moment. In elke aflevering wordt er een ander ondernemersthema belicht met inspirerende verhalen en praktische tips voor zzp’ers, mkb’ers en startende ondernemers. De podcast wordt gehost door Sara Monster, een ervaren onderneemster met een vlotte babbel die verschillende experts en OKB-adviseurs aan het woord laat op het gebied van geldzaken, ondernemerschap en verduurzaming.

 

“In elke aflevering wordt er een ander ondernemersthema belicht met inspirerende verhalen en praktische tips voor zzp’ers, mkb’ers en startende ondernemers.”

 

Hoe blijf je als bedrijf gezond en fit? Ondernemerstips luister je nu in de podcast van OKB

Work-out voor ondernemers

De titel ‘De Ondernemers Gym’ verraadt al dat je als luisteraar aan het werk wordt gezet. Behalve dat de experts tips en tricks delen, krijg je aan het eind van elke aflevering een ‘work-out’ waarmee je zelf aan de slag kunt, zoals het maken van een ondernemersplan, een financieel overzicht of een verduurzaamheidsanalyse. Of je nu kapper, coach, consultant of creatief ondernemer bent – de podcast biedt een fris perspectief op het ondernemersleven en inspireert je om het beste uit jezelf en jouw onderneming te halen.

 

”De podcast biedt een fris perspectief op het ondernemersleven en inspireert je om het beste uit jezelf en jouw onderneming te halen.”

 

Eerste aflevering ‘De Ondernemers Gym’

In de eerste aflevering van ‘De Ondernemers Gym’ gaat Peter Ottens, leiderschap- en transitiespecialist, in op de Why-vraag: waarom doe je wat je doet? Het antwoord op deze vraag vormt de basis van jouw missie. Vanuit deze motivatie kan je je onderneming opbouwen. Maar hoe krijg je een team mee in jouw missie? En hoe stel je je als leider kwetsbaar op? Ottens deelt zijn inzichten over leiderschap en ondernemerschap en motiveert je om ook zelf aan de slag te gaan met de why/how/what van jouw onderneming. De eerste aflevering is op korte termijn te luisteren via onze website of in jouw favoriete podcast app. Abonneer je op de podcast om geen aflevering te missen. De afleveringen duren 20-30 minuten, precies lang genoeg om onderweg naar je volgende afspraak te beluisteren!

 

Over OKB

Ondernemersklankbord (OKB) begeleidt al sinds 1980 ondernemers in het mkb in elke bedrijfsfase. Het OKB-netwerk bestaat uit oud-ondernemers, managers en specialisten die hun expertise delen om andere ondernemers vooruit te helpen. Dit gebeurt aan de hand van een klankbordtraject; tijdens dit traject van 6 maanden word je als (startende) zzp’er of mkb’er begeleidt door een OKB-adviseur uit jouw regio. Heb je hulp nodig bij het laten groeien van je onderneming? Zit je financieel in zwaar weer? Of loop je tegen iets anders aan met jouw onderneming? Meld je vandaag nog aan voor een klankbordtraject.

 

 

Ondernemen vanuit het buitenland! Als zzp’er heb je de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wilt. Het enige dat je nodig hebt is een laptop en goed internet. Niet zo gek dus dat steeds meer freelancers kiezen voor een digitaal nomadenbestaan. Werken vanuit je hangmat klinkt fantastisch, maar is dat het ook? Lees hier meer over de voor- en nadelen van ondernemen vanuit het buitenland.

Leestip! Werken vanuit je hangmat klinkt fantastisch, maar is dat het ook? Lees hier meer over de voor- en nadelen van ondernemen vanuit het buitenland.