Ondernemersklankbord

Zakendoen met het Verenigd Koninkrijk na Brexit

U gaat zakendoen in het VK. Het VK is geen lid meer van de EU. Bekijk wat er is veranderd na Brexit.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) is geen onderdeel meer van de Europese Unie (EU). U doet zaken met het VK zoals met elk ander land buiten de EU. Er zijn wel speciale afspraken gemaakt tussen de EU en het VK.

Handelsakkoord over nieuw partnerschap

De EU en het VK hebben een handelsakkoord gesloten. Dit akkoord zorgt ervoor dat het zakendoen met het VK makkelijk en voordelig blijft. Zoals de mogelijkheid de invoertarieven te verlagen naar 0%. Hierdoor hoeft u uw product niet duurder te maken voor de Britse markt. Lees over de belangrijkste punten uit het handelsakkoord. Op de website van de EU vindt u de volledige tekst van het handelsakkoord.

Houd rekening met douaneformaliteiten

Sinds de Brexit zijn er douaneprocedures en langere wachttijden bij de grens. Dat komt door de strengere douane-eisen. Bereid uw transporten goed voor. Zo voorkomt u vertraging. Bedenk ook of u de afhandeling bij de Douane zelf doet of gaat uitbesteden. Regel altijd de volgende zaken:

De Brexit-toolkit van de Douane geeft u meer uitleg over deze stappen.

In The Border Target Operation Model staan de meest recente Britse douaneprocedures.

Volg de ontwikkelingen over zakendoen met het VK

Wilt u meer weten over de regels die gelden als u zakendoet met het VK? Zoals de producteisen of het betalen van invoerrechten? Kijk dan op de landenpagina over zakendoen met het VK als land buiten de EU van de RVO. Lees ook de pagina Zakendoen met het VK, dit moet je weten van KVK. 

Feiten en cijfers: invoer en uitvoer Verenigd Koninkrijk

De grafiek toont de uitvoerwaarde van alle goederen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk en de invoerwaarde vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Deze content is geplaats door:

Contact:

Brexitloket

Telefoonnummer(s):

Links:

Brexitloket.nl

https://www.brexitloket.nl/contact

Forums: