Ondernemersklankbord

CO2-uitstoot verminderen van uw bedrijf

U kunt de CO2-uitstoot van uw bedrijf op verschillende manieren verminderen. Lees wat u kunt doen voor het klimaat.

Wilt u de CO2-uitstoot in uw bedrijf verminderen? Dat kan door te kiezen voor milieuvriendelijk vervoer en een duurzame bedrijfsvoering. Ook kunt u uw bedrijfspand duurzamer maken. U bespaart kosten. En voldoet aan (toekomstige) wetgeving om de CO2-uitstoot te verminderen. 

Hoe vermindert u CO-uitstoot van uw bedrijf?

U kunt de CO-uitstoot in uw bedrijf verminderen door te kiezen voor:

  • milieuvriendelijk vervoer voor u en uw medewerkers (duurzame mobiliteit)
  • een duurzaam bedrijfspand of bedrijfshuisvesting
  • productie en inkoop verduurzamen

Milieuvriendelijk reizen (duurzame mobiliteit)

U kunt uw medewerkers stimuleren om op een milieuvriendelijke manier te reizen. Bijna de helft van alle wegkilometers heeft te maken met zakelijk reizen. Duurzamer reizen helpt om de CO-uitstoot te verminderen.

Bedrijfspand energiezuinig maken

Uw bedrijfspand energiezuinig maken, zorgt voor minder CO-uitstoot en lagere energiekosten. Bespaar energie door bijvoorbeeld over te stappen op ledverlichting. Of kies voor alternatieve energie om uw bedrijfspand te verwarmen.

Adviestool MKB Klimaatwerk

Check met de Adviestool MKB Klimaatwerk wat u kunt doen om uw bedrijf te verduurzamen. U krijgt een aantal vragen over energiebesparing, vervoer en innovatie. Met uw antwoorden bepaalt de tool welke subsidies en verplichtingen er zijn voor uw bedrijf.  

Energielabel C voor kantoren

Maak uw kantoor energiezuiniger. Controleer met de beslisboom van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) of u aan de energielabel C-verplichting moet voldoen. Kantoren moeten sinds 2023 energielabel C of hoger hebben. Anders mag u het niet meer als kantoor gebruiken.

Alternatieve energie

Kijk naar kansen om van het gas af te gaan door het gebruik van alternatieve energiebronnen, zoals zonne-energiewindenergie of bodemenergie en aardwarmte (geothermie).

Productie en inkoop verduurzamen

Met een duurzame bedrijfsvoering kunt u CO-uitstoot verminderen, kosten besparen en letten op de gevolgen voor uw omgeving. Bedenk welke duurzame onderwerpen voor u belangrijk zijn.

Subsidies voor energiebesparing

Maak gebruik van de verschillende financiële en belastingregelingen om de CO2-uitstoot te verminderen en kosten te besparen. Bekijk de subsidiewijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deze content is geplaats door:

Contact:

KVK

Telefoonnummer(s):

Links:

Service en contact KVK

https://www.kvk.nl/service-en-contact

Forums:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl/