Ondernemersklankbord

Zakelijke website maken

Wilt u een bedrijfswebsite? Registreer een domeinnaam en kies een hostingprovider. Er gelden regels voor zakelijke websites.

Een zakelijke website helpt u om uw klanten te bereiken. U kunt aan klanten laten zien welke diensten en/of producten u aanbiedt. Ook kunt u klanten de mogelijkheid geven om beoordelingen te plaatsen. Uw website moet wel voldoen aan een aantal regels. Lees in dit artikel waar u rekening mee moet houden. 

Domeinnaam registreren

Wilt u een zakelijke website maken? Dan moet u eerst een domeinnaam registreren (aanmelden). Een domein is het internetadres (URL) van uw website. Het eerste deel van de domeinnaam kiest u zelf. Het deel achter de punt is de extensie (bijvoorbeeld .nl, .eu, of .com). De extensie kiest u zelf.

U registreert uw gekozen domeinnaam bij een registrar. Voor domeinnamen met de extensie .nl is dat bijvoorbeeld de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). De domeinnaam moet geregistreerd worden door de persoon die de eigenaar wordt van de domeinnaam. Deze rechtspersoon wordt geregistreerd als de houder van de domeinnaam.

Uw domeinnaam mag niet het merkenrecht of handelsnaamrecht van een ander bedrijf schaden.

Voorkom domeinnaamfraude

Bij domeinnaamfraude wordt er contact met u gezocht door een hostingbedrijf. Zij geven aan dat u snel een domeinnaam moet registreren. U krijgt dan bijvoorbeeld te horen dat iemand anders een domeinnaam wil registreren die erg lijkt op die van u. Of dezelfde naam, maar dan onder een andere extensie zoals .eu of .com. Gaat u in op het aanbod? Dan vindt de registratie soms wel plaats, maar betaalt u een te hoog bedrag. Dit is misleiding. Ga dus niet in op het aanbod. Neem contact op met uw eigen hostingbedrijf om de prijs van de domeinnaamregistratie op te vragen.

Hostingbedrijf kiezen

Is uw domeinnaam geregistreerd? Dan kunt u uw website gaan inrichten. Hiervoor heeft u webruimte op het internet nodig. Voor deze webruimte neemt u een abonnement bij een hostingprovider. Welk abonnement u nodig heeft, hangt af van wat uw website moet kunnen. Als u bijvoorbeeld veel video’s wilt plaatsen, heeft u meer opslagruimte nodig dan wanneer u voornamelijk tekst gebruikt

Informeer bij verschillende hostingproviders om de juiste provider en abonnement te vinden voor uw website. 

Regels voor websites

U moet zorgen dat uw website voldoet aan de regels.

Houd uw website veilig

Het is belangrijk dat uw website veilig is. Lees bij het Digital Trust Center hoe u een veilige website maakt

U kunt altijd te maken krijgen met cybercrime. Criminelen kunnen bijvoorbeeld betaalgegevens van klanten stelen via invoervelden. Of uw website kan (tijdelijk) offline gaan door een DDoS-aanval. Lees hoe u uw bedrijf beschermt tegen cybercrime

Domeinnaam verkopen

Gaat u stoppen met uw bedrijf? Of verandert u van bedrijfsnaam? Dan heeft u uw domeinnaam mogelijk niet meer nodig. U kunt uw domeinnaam opzeggen of verkopen. Opzeggen gaat via de verstrekker van uw domeinnaam. Verkopen kan in sommige gevallen interessant zijn. Bijvoorbeeld als uw domeinnaam hoog scoort op Google. Lees hoe u uw domeinnaam verkoopt bij SIDN.

Deze content is geplaats door:

Contact:

KVK

Telefoonnummer(s):

Links:

Service en contact KVK

https://www.kvk.nl/service-en-contact

Forums:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl/