Ondernemersklankbord

E-factureren aan de overheid

De Rijksoverheid wil alleen e-facturen ontvangen. Ook veel decentrale overheden eisen dat. Hoe verstuurt u een e-factuur?

De overheid vraagt leveranciers om een e-factuur te sturen. Lees hier wat een e-factuur is en hoe u kunt e-factureren.

Een e-factuur is een elektronische factuur.  De Rijksoverheid wil alleen e-facturen ontvangen. Ook decentrale overheden (zoals gemeenten, provincies en waterschappen) eisen dat vaker. 

Wat is een e-factuur?

Op een e-factuur staan factuurgegevens altijd op een vaste plek met een eigen code. Dit maakt het voor de overheid makkelijker om de factuur automatisch te verwerken. Handmatig in het systeem zetten is niet meer nodig. Dat moet nog wel bij papieren rekeningen en pdf-rekeningen. 

Wettelijke eisen e-factuur

Een e-factuur moet voldoen aan de wettelijke eisen die ook gelden voor papieren facturen en pdf-facturen. Als het in de inkoopvoorwaarden van uw contract staat, bent u verplicht om een e-factuur te versturen.

Hoe verstuurt u een e-factuur aan de Rijksoverheid?

E-factureren aan de Rijksoverheid kan op 2 manieren. Een snelle en makkelijke manier is via administratiesoftware die e-factureren ondersteunt. Als uw administratiesoftware e-factureren niet ondersteunt, kan een serviceprovider vaak een oplossing bieden. Heeft u geen geschikte software? Dan gebruikt u het Leveranciersportaal. Dat is een beveiligde website, waarop u handmatig een e-factuur maakt. Dit portaal is alleen voor e-factureren aan de Rijksoverheid.

Deze content is geplaats door:

Contact:

Antwoord voor bedrijven

Telefoonnummer(s):

088 - 042 44 00

Links:

Bekijk alle contactopties

/vragen-over-wetten-en-regels/

Forums:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl/