Ondernemersklankbord

Netwerken

Online of offline netwerken. Het kan u klanten opleveren.

De een voelt zich als een vis in het water op een netwerkbijeenkomst en twittert erop los. De ander weet niet wat hij met zijn stapel visitekaartjes aan moet. Netwerken, wat kunt u ermee en wat levert het u op?

Hoe te netwerken?

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Wat levert netwerken u op?

Netwerken kan u iets concreets opleveren, zoals een nieuwe opdracht. Of u bespaart geld door bijvoorbeeld samen met ondernemers uit uw buurt de kosten van een beveiligingshek te delen. Het effect van netwerken is niet altijd precies te benoemen. Belangrijk is dat mensen in uw netwerk weten wat u doet. Iemand die u heeft ontmoet op een netwerkborrel kan u zo bijvoorbeeld maanden later vragen om een website te bouwen.

Waar kunt u netwerken?

Netwerken kan overal, online en offline. Online kan uw netwerk flink groeien met bijvoorbeeld:

Offline kunt u mensen persoonlijk aanspreken op bijvoorbeeld een netwerkborrel of Open Coffee-bijeenkomst.

Welk netwerk past bij u?

Om uit te zoeken welk netwerk bij u past, kunt u verschillende bijeenkomsten bezoeken. Leg contacten tijdens een receptie of congres en sluit u aan bij een netwerkorganisatie in uw woonplaats of regio. Kies een netwerk dat bij u past. Gericht op bijvoorbeeld uw branche, vrouwelijke, jonge of allochtone ondernemers, pas gestarte ondernemers of bijvoorbeeld een winkeliers- of belangenvereniging.

Webinar Hoe kom ik als zzp’er aan klanten?

Hoe vindt u meer klanten en hoe bouwt u aan een langdurige relatie? Wat is uw onderscheidend vermogen en hoe verkoopt u zichzelf? Dit en meer komt aan bod in het webinar Hoe kom ik als zzp’er aan klanten. Kijk het webinar hier terug.

Deze content is geplaats door:

Contact:

KVK

Telefoonnummer(s):

Links:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl/

Forums:

Service en contact KVK

https://www.kvk.nl/service-en-contact