Ondernemersklankbord

Regeling Groeifaciliteit

Heeft u risicodragend vermogen nodig voor uw bedrijf? Met de Groeifaciliteit krijgen financiers die risicokapitaal verstrekken een garantie.

Heeft u risicodragend vermogen nodig voor uw bedrijf? Met de Groeifaciliteit krijgen financiers die risicokapitaal verstrekken een garantie.

Heeft u geld nodig voor uw bedrijf? Bijvoorbeeld omdat u wilt groeien, reorganiseren, een bedrijfsovername wilt doen of wilt uitbreiden in het buitenland? U kunt financiering aanvragen bij een bank, participatiemaatschappij of andere financier. Om het risico voor uw financier te verlagen kunt u garantie aanvragen via de regeling Groeifaciliteit.

Als u de regeling Groeifaciliteit gebruikt, kan uw bank of andere financier 50% garantie krijgen op de financiering voor uw bedrijf. Leidt deze financiering onverwacht tot verlies? Dan vergoedt de overheid 50% van dat verlies.

Wanneer komt u in aanmerking?

De regeling Groeifaciliteit stelt voorwaarden aan de ondernemer en voorwaarden aan de financier voor deelname. Voor ondernemers geldt onder meer:

  • Uw bedrijf is in Nederland, Bonaire, St. Eustatius of Saba.
  • De bedrijfsactiviteiten vinden overwegend in Nederland, Bonaire, St. Eustatius of Saba plaats.
  • Uw bedrijf verdient genoeg om op de lange termijn winst te behalen en een financiële tegenvaller op te kunnen opvangen.
  • De financiering die u aanvraagt, gaat u niet gebruiken om bestaande leningen af te lossen.
  • Uw bedrijf heeft geen bijzonder hoge opnamen uit uw bedrijfsvermogen gehad in de laatste 12 maanden.
  • De financiering is alleen voor eigen bedrijfsactiviteiten of bedrijfsovername(s).

Hoe kunt u aanvragen?

Als u de Groeifaciliteit wil gebruiken, moet u een lening aanvragen bij een financier die meedoet met de Groeifaciliteit. De financier vraagt de groeifaciliteit aan. U kunt aanvragen tot en met 1 juli 2024.

Deze content is geplaats door:

Contact:

Antwoord voor bedrijven

Telefoonnummer(s):

088 - 042 44 00

Links:

Bekijk alle contactopties

/vragen-over-wetten-en-regels/

Forums:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl/