Ondernemersklankbord

Vergunning Toegelaten Exporteur

Exporteert u vaak goederen met een EUR.1 of EUR-MED? Vraag dan een vergunning Toegelaten Exporteur aan. Lees hier meer.

Exporteert u regelmatig goederen met een EUR.1 of EUR-MED-document? Dan kunt u een vergunning Toegelaten Exporteur aanvragen. U moet wel genoeg weten over goederen importeren en exporteren.

Wat is de Vergunning toegelaten exporteur?

Voor bedrijven die regelmatig exporteren met een EUR.1 of EUR-MED document, die een overzichtelijk leveringsprogramma hebben en voldoende kennis hebben van im- en export, is er de vergunning Toegelaten Exporteur. Met deze vergunning kunnen bedrijven in plaats van een EUR.1 of EUR-MED een factuurverklaring gebruiken.

In de factuurverklaring staat het vergunningnummer. De exporteur kan deze verklaring op de verkoopfactuur zetten zonder tussenkomst van KVK en de Nederlandse Douane. De functie en verantwoordelijkheden blijven voor alle betrokken partijen hetzelfde als voor het gebruik van EUR.1 of EUR-MED documenten.

Aanvraagproces starten

KVK helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. En bij het opstarten van de procedure. U vindt het aanvraagformulier Toegelaten Exporteur (pdf) op Belastingdienst.nl.

Exporteren naar Turkije

Voor bedrijven die regelmatig exporteren naar Turkije, bestaat de vergunning Toegelaten Exporteur zelfafgifte certificaten inzake goederenverkeer ATR. Deze vergunning geeft exporteurs toestemming om bij uitvoer naar Turkije zelf ATR certificaten af te geven, dus zonder tussenkomst van de Douane. Ga naar het aanvraagformulier voor de vergunning.

Deze content is geplaats door:

Contact:

KVK

Telefoonnummer(s):

Links:

Service en contact KVK

https://www.kvk.nl/service-en-contact

Forums:

Vraag advies aan andere ondernemers op Higherlevel.nl

https://www.higherlevel.nl/