Ondernemersklankbord

Startersregelingen

Bent u startend ondernemer? Er zijn regelingen waardoor u minder belasting betaalt: startersaftrek en willekeurige afschrijving. Lees hier hoe u ze gebruikt.

U bent net gestart met uw onderneming. Misschien kunt u gebruikmaken van regelingen waardoor u minder belasting betaalt.

Startersaftrek

U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen als u gebruik wilt maken van de startersaftrek.

Startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid

U start met een onderneming en u hebt recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dan kan het zijn dat u recht heeft op de startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid.

Willekeurige afschrijving

U koopt een bedrijfsmiddel dat lang mee gaat, bijvoorbeeld een auto of een computer. U mag dan niet alle kosten daarvan in 1 jaar aftrekken. U moet de kosten verdelen over de jaren waarin u het bedrijfsmiddel gebruikt. Dat heet afschrijven. Voor starters geldt dat u, onder voorwaarden, zelf mag bepalen hoe en wanneer u afschrijft.

Meer regelingen

Naast deze startersregelingen kunt u misschien gebruikmaken van de volgende regelingen:

Wanneer heeft u recht op startersregelingen?

Om in aanmerking te komen voor startersregelingen moet u ondernemer voor de inkomstenbelasting zijn. Met de OndernemersCheck krijgt u een goede indicatie of u ondernemer voor de inkomstenbelasting bent.

Meer aftrekposten en fiscale regelingen

Er zijn meer aftrekposten en fiscale regelingen voor ondernemers. Kijk of ze ook voor u gelden.

Deze content is geplaats door:

Contact:

BelastingTelefoon
https://twitter.com/BDzakelijk

Telefoonnummer(s):

BelastingTelefoon

0800-0543

Links:

BelastingTelefoon

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/standaard_functies/prive/contact/belastingtelefoon_bellen/belastingtelefoon_bellen

Forums: