Ondernemersklankbord

OKB: ook voor jouw ondernemersvraag

Ondernemersklankbord is al sinds 1980 actief en begeleidt ieder jaar vele ondernemers met een klankbordtraject. Op elk terrein van de bedrijfsvoering en in elke fase waarin jouw onderneming zich bevindt, van start tot bedrijfsopvolging, kunnen wij je bijstaan.

Bedrijf starten

Als startende ondernemer sta je voor veel keuzes en beslissingen. Heb je een heldere strategie en een ondernemingsplan? Heb je nagedacht over een goede administratie? Juist in de beginfase loop je tegen allerlei vragen aan. Maak je de juiste inschatting, ben je goed voorbereid, weet je voldoende? Een ervaren adviseur kan het verschil maken en OKB helpt veel zzp’ers en starters in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Een goed begin is niet alleen het halve werk, het is de basis voor succes.
Ja, ik wil begeleiding als starter

Ondernemen en groeien

Ook als je al lang(er) succesvol onderneemt, kun je voor lastige vragen komen te staan. Bijvoorbeeld door veranderingen in de bedrijfsvoering of bij uitbreiding van je onderneming. Denk aan het aanboren van nieuwe markten, productontwikkeling, investeringen, een overname of fusie, wetten en regels, subsidies of procesmatige verbeteringen. Allemaal specifieke ondernemersvraagstukken. OKB heeft altijd een adviseur die je deskundig begeleidt naar de oplossing.
Ja, ik wil bedrijfsadvies

Faillissement voorkomen

En dan komt je onderneming in zwaar weer en dreigt misschien failliet te gaan. Uit ervaring weten wij dat preventie van het grootste belang is. Schakel Ondernemersklankbord daarom tijdig in. Vaak kan de OKB-adviseur de zaak dan nog vlot trekken, zodat je bedrijf weer toekomst krijgt. Blijkt een faillissement toch onafwendbaar, dan helpen we om de schade zo beperkt mogelijk te houden.
Ja, ik wil op tijd overleggen 

Bedrijfsopvolging

Is voor jou de tijd gekomen om te stoppen als actief ondernemer? Denk je aan overdracht of verkoop van je bedrijf? Ook dan zijn we er voor jou. Onze adviseur is neutraal en dat is bijzonder prettig als mensen emotioneel betrokken zijn bij de zaak of als er een familieband is. De OKB-adviseur is jouw steun en toeverlaat in een organisatorisch en financieel complex proces.
Ja, ik kan ondersteuning gebruiken